Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP-Crida per Girona qüestiona la proposta de fer un hotel i pisos a la plaça Espanya

La formació creu que “es perd l'oportunitat d'esponjar la ciutat i de fer un projecte que connecti barris i potenciï l’espai públic”

28/11/2017 Política
CUP-Crida per Girona CUP-Crida per Girona

La CUP-Crida per Girona ha qüestionat el projecte de la futura plaça Espanya, que en els propers mesos viurà una profunda remodelació fruit del canvi d’ubicació de l’estació d’autobusos. Segons ha aparegut als mitjans de comunicació, bona part de la plaça es perdrà i s’edificarà per fer-hi un hotel i pisos. Per a la resta de la plaça, el govern té previst per un “procés exprés” de 15 dies per explicar la seva proposta al veïnat.

Els cupaires consideren que el govern aborda el projecte de remodelació de la plaça “tard i malament”, i critiquen la deixadesa i l’opacitat amb què el govern ha gestionat aquesta qüestió durant els darrers mesos. En aquest sentit, la formació s’ha queixat que l’oposició hagi conegut les intencions del govern per la premsa, malgrat haver-se interessat pel futur de la plaça en diverses ocasions al ple municipal.

Respecte a les construccions previstes, la CUP-Crida per Girona lamenta que “es perd l'oportunitat d'esponjar la ciutat i de fer un projecte que connecti barris i potenciï l’espai públic”. En comptes d’això, segons el grup municipal “es prioritzen els pisos i un hotel després d'unes obres que hauran permès especular al propietari dels terrenys”. En aquest sentit, des del grup consideren que la construcció de pisos i hotels no és “en absolut” una prioritat per a la ciutat en aquests moments, i lamenten que “un cop més els interessos privats passin per damunt dels públics”.

Finalment, la CUP-Crida per Girona s’ha mostrat molt crítica amb el procés participatiu previst pel govern. Els cupaires veuen “incomprensible” que des del maig passat, moment en què es va inaugurar la nova estació, no s’hagi dut a terme el procés participatiu que havia promès el govern, i ho veuen una mostra de com entén el PDeCat la participació. “Es podria haver fet un procés participatiu profund, amb temps i ganes, i ens trobem amb un procés de 15 dies fet a correcuita per cobrir l’expedient”, denuncien.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid