Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Festa Major
Tot a punt per a la Festa Major Jove de Vic 2017
20/06/2017 Cultura

La Festa Major Jove de Vic (FMJV) arriba aquest any a la seva 12a edició, després que divers jovent de Vic s'organitzés per muntar unes festes del jovent i per al jovent. Coincidint amb la festa major de la ciutat, la FMJV tindrà lloc del divendres 23 de juny al dimarts 5 de juliol.

La FMJV s'organitza de forma assembleària entre tot el jovent motivat per muntar-la, en gran part provinent d'entitats juvenils, que s'han anat fent des de l'inici d'aquest any en diversos llocs de la ciutat.

La Festa Major Jove de Vic 2017 segueix amb presència a les xarxes socials, amb la pàgina al Facebook (www.facebook.com/fmjovevic), a Instagram (www.instagram.com/fmjvic) i a  Twitter (www.twitter.com/FMJVic, amb l'etiqueta #FMJV17), que són el principal mitjà de comunicació entre la festa i el jovent de la ciutat. Després de l'èxit del vídeo «El pecat fa forat» de la darrera edició, aquest any s'ha llençat un vídeo promocional amb la seva continuació. També ha restat un èxit el sorteig realitzat a mitjans de juny d'una samarreta del Birranostrum a través del Facebook.

Les activitats començaran la nit de la revetlla de Sant Joan, a les 9, amb un renovat Sopar Jove, que es farà a la plaça Gaudí i que serà de gala per escollir el Pubill i l'Hereva de la Ciutat dels Sants per votació popular entre els comensals. A continuació es farà el pregó jove i hi haurà concert de Clotildes, grup de mestissatge i versions del Clot (Barcelona) i PD Ciutat dels Sants. A més, durant tot el vespre-nit hi haurà, com a novetat, un gran concurs de pedra-paper-tisores.

Després de la Crida i dels dies dedicats a les colles, dijous 29 es reprèn la FMJV amb el Birranostrum, consistent en una cercavila d'església en església del centre històric refrescada amb cervesa, que porta ja anys celebrant-se.Les samarretes amb les quals participar al Birranostrum les ha dissenyat Partee i es poden reservar des del dilluns 19 de juny a la web www.fmjovevic.cat. El preu, de 15€, inclou la samarreta, el got i tota la cervesa que un pugui ingerir i evacuar. Un cop reservades s'hauran d'anar a recollir els dies 26 i 27 de juny  de 5 a 8 de la la tarda a l'Espai Col·lectiu la Clota (a les Adoberies). El punt d'inici del Birranostrum enguany tornarà a ser a la plaça de la Vella (plaça Gaudí), a les 7 de la tarda, i el recorregut finalitzarà a la plaça de la Catedral. Com a novetat, més tard hi haurà el Birrapòstum, a la mateixa plaça de la Catedral amb música de la DJ Jolie, així com entrepans a la barra (amb opció vegetariana). Enguany s'han introduït millores en informació i neteja per tal de satisfer les demandes del veïnat de tenir els carrers més nets després del pas del Birranostrum.

Divendres 30, a partir de les 7, serà el torn de la Cronoescalada, al carrer Sant Miquel, característic pel seu fort pendent, les seves llambordes i la corba Melcior Mauri en el seu tram superior, abans d'arribar a la plaça del Pes, on s'entreguen els premis. En aquesta 5a edició es lliuraran els premis Dumoulin a la gran cagada, Chris Froome a la gran correguda, Indurain al més ràpid, Pantani al més dopat, Abraham Olano a la gran decepció, Lance Armstrong al més mafiós, Mario Cipollini al més guapo, Chris Horner al més veteranu i Mur dels Holandesos a la millor colla. Com a novetat d'aquest any, a més, hi haurà un dinar a partir de les 2 del migdia al mateix carrer Sant Miquel al més pur estil ciclista (cal que qui hi vagi es porti taules i cadires), entre d'altres sorpreses.

L'activitat del dissabte 1, a partir de les 5, és la Gimcana Guarra, que té lloc cada any al costat del riu Mèder en honor als orígens porcins, també amb diversos premis als equips participants, com el de millor equip, el més malastruc, el més net i a la millor disfressa. Com l'any passat, hi haurà dues categories segons l'edat de la gent de cada equip participant.

Diumenge 2, al parc de M. Àngels Anglada tindrem una «Tarda de Teiatru i Sumbrerus», que dóna continuïtat a la reeixida tarda d'humor estrenada l'edició passada, amb les actuacions d'Aleirisorio (clown), Carles Belda i Marc Serrats (concert) i Roger Pelaez (monòleg), tot anant tots plegats amb el barret més estrafolari que tinguem.

Dilluns 3, a l'esplanada de l'Atlàntida, passarem la «Ressaca de pilota i hamaca», és a dir, passarem la tarda a la fresca entre esports i jocs de taula. Aquest any es podrà venir a jugar a voleibol, bàdminton i futbito, i també hi haurà una classe de ioga, jocs «hardcore» que es descobriran allà mateix i una altra sorpresa final.

Pel que fa a les actuacions musicals, segueixen les tres nits de Barraques(a partir de les 12 de la nit) a la Zona Esportiva, amb

diversos grups seguits de punxadiscs:

Divendres 30 de juny tocaran Bandboo (versions, Osona), Chotokoeu (fusió, Galícia), Crim (punk-rock, Tarragona) i Radio Arepa DJ (Dani Garcia, Veneçuela), dissabte 1 Mr. Snoid i l'Assemblea de Majaras (tribut a Kortatu i Negu Gorriak, amb l'Àlex d'Inadaptats), Dr. Calypso (ska-reggae), Ezetaerre (rap combatiu, Galícia) i PD Uriolix (Calldetenes), i dimarts 4 Pelat i Pelut (versions, rumba, de la Plana), A4 Reggae Orchestra (ritmes jamaicans) i Marouda Sound DJ (Vic). Com l'any passat, els gots de Barraques incorporaran un missatge contra les agressions sexistes, i per primer any s'introduiran falques contra les agressions  entre actuació i actuació.

Per aquella gent que hagi sobreviscut a tota la FMJV, el dimecres 5 es farà el Dinar de Valents, a la plaça de Santa Elisabet.

Aquest any es manté el joc de l'Assassí del Fuet, una competició consistent en «matar» amb un fuet, com no podia ser amb altra cosa tractant-se de Vic, el màxim de persones inscrites al joc. Tal com es pot veure a l'esdeveniment a Facebook del joc, hi ha una nova versió del relat sobre Manel el Fuetador, així com noves normes.

Finalment, també s'ha emmarcat dins de la Festa Major Jove de Vic 2017 el debat obert que tindrà lloc a l'Espai Col·lectiu la Clota el divendres 7 de juliol a les 6 de la tarda, al voltant d'un possible espai juvenil autogestionat a la ciutat.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid