Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertat d'expressió
La solidaritat amb Valtònyc s'organitza i posa de manifest la manca de llibertat d'expressió

En poques d'hores les mostres de solidaritat a la xarxa s'han multiplicat i s'han desplegats un conjunt d'actuacions de solidaritat amb el cantant de raper Valtònyc

25/02/2017 Drets i Llibertats

En poques d'hores s'han desplegat un conjunt d'actuacions de solidaritat amb el cantant de raper Valtònyc (Josep Miguel Arenas), que va ser condemnat a tres anys i mig de presó per delictes de calumnies i injuries greus a la monarquia espanyola i "d'enaltiment del terrorisme i humiliació a les víctimes a les seves lletres."

Ahir es va organitzar a sala principal de la seu de l'OCB d'Inca una reunió en què es va crear la plataforma de suport a Valtonyc i a de defensa de la llibertat d'expressió. La en què es va dur a terme la reunió es va quedar petita per acollir les mostres de solidaritat amb el raper Valtonyc, tal i com es pot veure al es fotos de dbalears.cat.

Avui mateix un grup de persones s'han concentrat la plaça de la Cartoixa de Valldemossa per mostrar el seu suport al cantant i reivindicar el dret a la llibertat d'expressió, convocats pels grups que formen l'equip de govern d'aquesta població.

També la portaveu d'Esquerra Unida al Parlament Europeu, Marina Albiol, ha traslladat a la Comissió Europea el cas de la condemna del cantant, sobre el qual ha expressat que "estem davant un nou atemptat contra la llibertat d'expressió", que s'emmarca "en la constant repressió, persecució i criminalització contra qualsevol veu que posi en qüestió a la Casa Reial o el règim del 78". L'eurodiputada adverteix que Brussel·les no pot seguir escudant-se que la Justícia és competència dels Estats membres, quan "aquí del que parlem és de drets fonamentals".

A la xarxa s'ha deixat palès l'evidència d'un sistema judicial que condemna un cantant pel contingut de les seves lletres, mentre s'obvien els casos de corrupció generalitzats i els abusos de les autoritats. Les crítiques s'han centrat, és clar, en la comparació amb l'escandalosa condemna per a Iñaki Undargarín i la Infanta Cristina, i el fet que esquivaran la presó com tants altres casos de membres del règim implicats en corrupció, abusos, vulneracions de drets i llibertats o evasió de capital.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid