Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
censura
Valtònyc declara davant l'Audiència Nacional espanyola per les seves lletres

La fiscalia demana 3 anys y 8 mesos de presó per diverses cançons

08/02/2017 Cultura

El raper pobler Valtònyc, àlies de Josep Miguel Arenas, ha declarat avui a l'Audiència Nacional espanyola en el judici on se l'imputen injúries a la corona i enaltiment del terrorisme. El cantant mallorquí ha reiterat que qualsevol art és provocació i ha explicat que una de les cançons pel que el jutgen fou encarregada per Pablo Iglesias pel programa de 'La Tuerka'.

"Continuaré dient que els Borbons són uns mafiosos", ha afirmat Arenas a la porta del tribunal. La fiscalia demana 3 anys y 8 mesos de presó per diverses cançons. El cantant ha reconegut que a les seves cançons apareix la possibilitat d'atemptar contra polítics com ministre d’Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, o la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal. La fiscalia considera que no en aquests casos no preval la llibertat d'expressió ni de creació artística.

Valtònyc ha afirmat que es tractava d'un judici ideològic. "No sabia que anomenar algú 'fill de puta' suposava quatre anys de presó", s’ha defensat. El raper ha expressat que les seves cançons no són amenaces, sinó una forma de provocar pròpia de l’art: "Ningú em pot dir a qui odiar o admirar".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid