Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
sense por
La CUP demana el cessament del conseller d'Interior Jordi Jané

A més, diputats de la CUP-CC han estripat fotografies del rei espanyol Felip VI.

12/12/2016 Drets i Llibertats

La diputada Mireia Vehí, acompanyada d'altres diputats de la CUP i la representant del secretariat nacional Núria Gibert, ha carregat durament contra el conseller d'Interior Jordi Jané i del director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, i n'han demanat el cesament per les recents detencions a independentistes. El conflicte entre el govern de la Generalitat i la CUP arriba només una setmana abans de la votació per admetre a tràmit els pressupostos del proper any.

"El Govern té un problema d'autonomisme que es diu Jordi Jané. Ni el govern espanyol ni la conselleria d’Interior aturaran el referèndum. Nosaltres no farem ni un pas enrere", ha afirmat Vehí. Segons els diputats cupaires, ni Jané ni Batlle són les persones adequades per dirigir Interior ja que "no estan a l'alçada del moment polític". Mireia Vehí també ha recordat que la investigació dels cinc independentistes per cremar fotografies del monarca espanyol es va produir arrel d'una actuació d'ofici dels Mossos el passat Onze de Setembre. En aquesta línia, la CUP ha demanat que un conseller d'Interior que estigui disposat a desobeir les ordres de l'Audiència Nacional. 

La reacció del PDECat no s'ha fet esperar. La coordinadora general de la nova Convergència, Marta Pascal, ha defensat el conseller Jané i el cos dels Mossos d'Esquadra en roda de premsa. Segons Pascal, el govern "ni pot ni s'ha de posar" enmig d'una actuació dels Mossos com a policia judicial. A més, ha aprofitat per carregar contra la CUP i els ha retret que "estripant fotos i cremant fotos del rei no s'amplia la base social de l'independentisme".

Justament, quan Mireia Vehí ha acabat la seva intervenció, tant ella com els seus companys han estripat una foto de Felip VI.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid