Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
sense por
Detenen els independentistes investigats per la crema de fotos del rei

El cos de Mossos d'Esquadra ha seguit les ordres de l'Audiència Nacional i ja han detingut a Aitor Blanc, regidor de Santa Coloma de Gramenet, Jordi Almiñana, militant de l'esquerra independentista de Navàs i el conseller de districte de Sant Andreu de la CUP Ivan Altimira.

12/12/2016 Drets i Llibertats

Aquest matí a primera hora agents dels Mossos d'Esquadra han començat a detenir els cinc independentistes acusats d'un delicte d'injúries a la Corona per la crema de fotos del Rei durant la manifestació de l'esquerra independentista de la Diada. Les detencions s'han efectuat després que els investigats es neguessin a declarar voluntàriament davant el jutge Fernando Andreu de l'Audiència Nacional el passat 7 de desembre.

A primera hora del matí ha estat detingut Aitor Blanc, portaveu de Som Gramenet, quan es dirigia a treballar a l'ajuntament. La candidatura, que és el principal partit de l'oposició a Santa Coloma, ha emés un comunicat criticant la detenció, que consideren "totalment desproporcionada i injusta". Al mateix comunicat s'ha convocat una concentració a les 12h davant de la comissaria dels Mossos on han portat al seu portaveu i una altra a les vuit del vespre a la Plaça de la Vila. És destacable que dimecres passat Podem Gramenet, que forma part de la candidatura Som Gramenet, es va desmarcar de l'acció del seu portaveu dient que la crema de fotografies com a acte simbòlic estava fora de lloc, a més d'emplaçar "les CUPs a realitzar actes que tinguin veritable sentit social, reforçant les demandes i necessitats de la gent comú" com votar contra els pressupostos de la Generalitat. Malgrat això, en confirmar-se les detencions han publicat un missatge al seu mur de Facebook expressant la "màxima solidaritat davant la repressió i l'atac a llibertat d'expressió."

Més o menys a la mateixa hora que detenien a Aitor Blanc han detingut a Jordi Almiñana, també quan es dirigia a treballar a l'ajuntament, en aquest cas de Navàs. Almiñana és un treballador municipal del municipi bagenc i militant de l'esquerra independentista. L'alcalde de Navàs, Jaume Casals (CUP), ha lamentat en roda de premsa la privació de llibertat del treballador i ha dit que com a Ajuntament no han rebut cap tipus d'informació institucional al respecte. També ha explicat que ha contactat amb comandaments dels Mossos de Bages per conèixer l'estat del detingut, però no li han facilitat la informació excusant-se que l'operació la gestionen instàncies superiors.

Hores més tard han detingut Ivan Altimira, conseller de districte de Sant Andreu de la CUP-Capgirem Barcelona, a les portes de la seu de districte. L'han detingut agents de paisà davant d'una concentració d'unes cinquanta persones a la plaça Orfíla. Segons explica laDirecta, a la concentració hi havia els tres regidors de la CUP de Barcelona i les diputades Anna Gabriel i Eulàlia Reguant, així com Roger Santacana, un dels altres investigats que encara no ha estat detingut. La regidora de la CUP-Capgirem Barcelona María José Lecha ha afirmat que "No entenem que els Mossos hagin actuat a instàncies de l'Audiència Nacional".

Aquí podeu veure el moment de la detenció d'Altimira:

De moment només han detingut tres dels cinc investigats, però s'espera que al llarg del dia detinguin a Roger Santacana i a Nora Miralles.

La CUP i Alerta Solidària han convocat una quinzena de concentracions avui a les vuit del vespre en suport als repressaliats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid