Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Judici a Joan Guirado, acusat de fotografiar els policies espanyols que requisaven estelades a l'estadi

El fotoperiodista Joan Guirado ha estat jutjat avui a Barcelona per una denúncia per "alteració de l'ordre públic", per haver fotografiat la Policia Nacional espanyola quan requisava estelades al partit de Copa del Rei del 2013 entre l'Almeria i el Girona

13/12/2016 Drets i Llibertats

Guirado ja va rebre, el març del 2015, una notificació de sanció de 4.000 euros més la prohibició d'accés als recintes esportius durant un període de dotze mesos en aplicació de l'article 22.2 de la Llei contra la Violència, el Racisme, la Xenofòbia i la Intolerància en l'Esport per aquest mateix motiu, pel qual se li impedia l'entrada de banderes estelades a l'estadi de l'Almeria.

Ja aleshores Joan Guirado va explicar a 8TV (minut 8:30 del vídeo) que de les 11 sancions de la Llei contra la Violència a l'Esport 8 són de casos relacionats amb aficionats catalans i que amb el sancionat (i agredit) Rafael Martín estaven estudiant portar els casos al Parlament Europeu. L'any 2013 la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ja va impulsar a Girona una proposta perquè l'Ajuntament es posicionés contra els fets del camp de l'Almeria.

Suport d'independentistes

El digital ElMón destaca avui que Guirado ha estat acompanyat avui de personalitats i independentistes que li han donat suport en anar al judici. Unes trenta persones l'han acompanyat amb unes pancartes amb el tex: "La llibertat no es jutja", frase acompanyada de l'etiqueta #TotsSomJoanGuirado i del logotip del col·lectiu Moltes Mercès.

La concentració estava convocada pel col·lectiu Moltes Mercès (creat a partir de la representació de Toni Albà per a les Festes de la Mercè d'enguany a Barcelona), entre les quals hi ha hagut el president de l'ANC, Jordi Sànchez, el diputat de JxSí i fundador de Súmate, Eduardo Reyes, i el president en funcions d'aquesta entitat, Chema Clavero, el president de Catalunya Acció, Santiago Espot, el director del Consell Català de l'Esport, Antoni Reig, i el secretari general de l'Esport, Gerard Figueras.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid