Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mitjans
La PxLl inicia els tràmits perquè Europa faciliti la reciprocitat dels mitjans audiovisuals en català
27/10/2016 Comunicació
La Plataforma per la Llengua ha iniciat aquest dijous, davant la Comissió Europea, els tràmits perquè les institucions comunitàries facilitin i impulsin que els mitjans de comunicació en la nostra llengua es puguin rebre a tots els territoris de parla catalana. Aquest és l’objectiu de la campanya ‘El català, sense fronteres’ que l’ONG del català va posar en marxa el passat mes de juny amb la intenció d’aconseguir 30.000 signatures per tirar endavant aquesta petició. El primer objectiu s’ha aconseguit i aquesta setmana s’han superat aquests suports.

Marga Payola, membre de l’executiva i responsable internacional de la Plataforma per la Llengua, ha portat a la Comissió Europea les 30.000 signatures per mostrar el suport a aquesta petició. L’objectiu és que les institucions europees es posicionin davant les autoritats espanyoles, franceses i italianes per evitar la vulneració dels drets lingüístics dels catalanoparlants que estan reconeguts a la Directiva 2010/13/UE. Actualment, el fet que no permetin la recepció de mitjans en català d’altres estats suposa una infracció d’aquesta norma.

Payola ha explicat que “s’estan vulnerant drets lingüístics i es pot dir que és una situació força anòmala dins d’Europa. Però, a banda de les institucions comunitàries, continuarem pressionant els estats espanyol, italià i francès i als governs autonòmics i també el d’Andorra perquè facin factible legalment i tecnològicament la reciprocitat”.

“Busquem mecanismes per fer sentir la nostra veu a Europa i reclamem que els estats  compleixin la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries”, ha assegurat Payola, que ha detallat que aquesta petició es farà arribar al Comissionat de Drets Humans del Consell d’Europa. El text de la CELRoM remarca, clarament, que els estats que l´han ratificada es comprometen “a garantir la llibertat de recepció directa de les emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en una llengua usada en una forma idèntica o pròxima d’una llengua regional o minoritària, i a no oposar-se a la retransmissió d’emissions de ràdio i de televisió dels països veïns en aquesta llengua”, un fet que no passa.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid