Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
corrupció
La CUP de Tarragona exigeix explicacions a l’Alcalde Ballesteros davant l’informe pericial del Cas Inipro
26/09/2016 Drets i Llibertats
La CUP de Tarragonaha celebrat una roda de premsa que ha tingut lloc aquest migdia a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona per valorar les novetats a l’entorn del cas Inipro, que els anticapitalistes no han dubtat de qualificar, de nou, com a molt greus. Per aquest motiu han emplaçat l’Alcalde Ballesteros a donar explicacions al respecte, ja que el passat novembre va afirmar que les factures d’Inipro s’havien signat malgrat comptar amb informes desfavorables, perquè “els treballs s’havien acreditat”.

Segons la regidora de la CUP Laia Estrada, un cop es faci pública la part de la peça separada que actualment es troba sota secret de sumari, s’acabarà de posar llum al cas. Tanmateix, ara mateix, després de l’informe pericial que ha analitzat les memòries dels suposats treballs realitzats per Inipro a Tarragona, la cupaire afirma que ja es pot donar per confirmada la tesi de la seva formació: “Ni era necessari l’objecte del contracte que es va atorgar a Inipro, ni es van fer treballs, i molt probablement estiguem davant l’intent fallit d’importar un model de funcionament estès a l’àrea metropolitana de Barcelona la magnitud del qual s’evidenciarà amb l’evolució d’aquest cas.”

Al llarg del matí la Candidatura d’Unitat Popular ha tingut accés a l’informe pericial. D’acord amb aquest peritatge realitzat per la intervenció de l’Estat, sobre la documentació requisada durant els escorcolls a les dependències de l’IMSST, no es pot afirmar ni demostrar documentalment que els serveis que Inipro va cobrar de l’Ajuntament de Tarragona s’arribessin a realitzar. L’any 2011 Inipro va facturar a l’Ajuntament de Tarragona, amb el qual no tenia cap contracte ni tampoc cap pròrroga que, al seu torn, no era viable segons les condicions inicials, perquè no es preveia al plec.

Estrada ha manifestat que “el cas Inipro no es pot seguir banalitzant i minimitzant, sinó que és un cas que encara és sota secret de sumari parcialment i que sobrepassa el pretès error administratiu”, i que, alhora, “ha generat i genera una gran quantitat de dubtes”. Estrada també ha afegit que “És imprescindible conèixer de qui va ser la idea de convidar les tres empreses per a fer unes feines de les quals ja se’n feia càrrec la UTIC (una unitat dels Serveis Socials que treballava amb població immigrant), així com esbrinar quin paper ha tingut la màxima autoritat de l’Ajuntament, l’alcalde Ballesteros, perquè o bé no en sabia res i no ha volgut fer res per esclarir els fets, o bé n’estava al cas...”.

En aquest sentit, la Candidatura ha reclamat que s’esclareixin els fets i s’exigeixin responsabilitats “per tal d’acabar amb la lògica que sembla imperar en aquesta ciutat en la que mai no es demanen responsabilitats, com ha passat i passa amb el Pàrquing Jaume I o els sobrecostos i endarreriments de les obres del Mercat Central”.

Des de la CUP s’ha afirmat que l’ànim de la formació independentista és fiscalitzar quin ús es fa dels diners públics, amb els quals cal ser escrupolosos, i garantir que sempre se’n faci un ús lícit i encaminat al bé comú. Per tot això, la CUP, com a acusació particular que és al cas Inipro, seguirà amb atenció quines evolucions i noves informacions apareixen a l’entorn d’aquest procés judicial.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid