Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
Un nou pas per l’esclariment del cas Inipro, la compareixença judicial de Joan Maria Abelló en qualitat de testimoni
01/04/2016 Política

Davant la notícia publicada per l’agència EFE segons la qual la propera setmana tindrà lloc la compareixença judicial en qualitat de testimoni en el cas Inipro de Joan Maria Abelló, exsubdelegat del govern espanyol a Tarragona i exinterventor de l’Institut Municipal de Serveis Socials, la CUP de Tarragona vol manifestar que estem seguint amb atenció la evolució dels nous esdeveniments en relació a la instrucció d’aquest cas.

Com a part personada en el procés obert per investigar aquesta trama que presumptament va incórrer en delictes de malversació, tràfic d'influències, prevaricació i alteració del preu de subhastes públiques, la CUP de Tarragona es felicita davant l’evolució de les investigacions que porta endavant el Jutjat d’Instrucció número 1. Considerem que la propera compareixença judicial de Joan Maria Abelló, en qualitat de testimoni, és un fet positiu, ja que permetrà determinar encara amb més precisió quin és l’abast del cas Inipro.

Així, considera que és un indici de la voluntat judicial per esclarir aquest totes les implicacions a nivell municipal que han fet possible aquest penós episodi que, com ja s'ha assenyalat des de la CUP anteriorment, no es tracta només d’un procés administratiu banal o irrellevant sinó, ans al contrari, d’un procés penal on s’hi trobem indicis de contractacions irregulars continuades, de pagaments reiteradament injustificats, de tràfic d’influències, de prevaricació i de malversació.

Des de que la CUP de Tarragona va posar l’any 2013 en coneixement de la Fiscalia les presumptes irregularitats de què teníem coneixement, la investigació del cas Inipro ha evidenciat tot un reguitzell d’accions i pràctiques que cal aclarir en profunditat i, en conseqüència, la CUP de Tarragona aplaudeix les accions judicials que permetin avançar envers l’esclariment definitiu d’aquest cas.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid