Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP, el partit que va denunciar el cas Inipro, demana la dimissió de l'Alcalde de Tarragona

Jordi Martí ha recordat que va ser una denúncia dels treballadors de l’Institut Municipal de Serveis Socials que va advertir dels indicis de criminalitat que la CUP va convertir en una denúncia penal.

18/01/2016 Drets i Llibertats

Aquest dilluns 18 de gener, la CUP de Tarragona ha fet una roda de premsa per tal d’exposar públicament la seva opinió sobre l’actualitat del cas Inipro després que divendres passat es fes públic la investigació sobre onze persones en relació amb el cas, entre elles l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

El regidor de la CUP Jordi Martí Font ha començat la roda de premsa recordant que va ser una denúncia dels treballadors de l’Institut Municipal de Serveis Socials que va advertir dels indicis de criminalitat que la CUP va convertir en una denúncia penal. Martí ha advertit que “En casos així, hi ha qui posa les denúncies, qui encobreix i qui s’ho mira i opina, però sense els primers (la CUP en aquest cas) no hi hauria cas”. Alhora ha criticat l’ús partidista que des de l’actual Govern s’està fent de mitjans municipals com el twitter de l’Ajuntament.

Per la seva banda, Carles Perdiguero, advocat del Col·lectiu Ronda i representant legal de la CUP en el cas Inipro, ha assenyalat que “aquest cas té prou entitat, no es tracta d’un procés administratiu banal , sinó d’un procés penal on hi trobem contractacions irregulars, pagaments reiteradament injustificats, tràfic d’influències, prevaricació, malversació i alteració de preus de subhastes públiques”. Segons Perdiguero,  “la instrucció del jutge ens mostra clarament que no estem davant d’un error accidental, sinó d’un reguitzell d’accions irregulars, moltes d’elles amb conseqüències penals i inhabilitació per a càrrec públic”.

La consellera Laia Estrada ha recordat que el 2013 va posar en coneixement de la Fiscalia el Cas Inipro i el 9 d’octubre de 2015 la guàrdia civil va dur a terme escorcolls a diversos edificis de l’Ajuntament. Han recordat que a meitat de novembre, la portaveu del PSC i el propi Alcalde asseguraven que el pagament de les factures a Inipro un cop havia finalitzat el contracte es va fer perquè “l’alcalde havia de firmar les factures un cop s’acredità que el treball es va fer” i perquè “l’Ajuntament ha de pagar un servei que s’ha prestat (...)”. En aquell moment la formació anticapitalista va sol·licitar la relació i la memòria de treballs fets per Inipro entre el 2010 i el 2012. La resposta que va obtenir per part de l’alcalde va ser que tota la documentació estava als jutjats. A meitat de gener de 2016 el jutge que instrueix el Cas Inipro, accedint a les diligències sol·licitades per la CUP, demana aquestes memòries i relació de treballs fets.

Per a la CUP, la darrera compareixença que va fer l’alcalde Ballesteros no va servir per a esvair els múltiples dubtes que s’han posat sobre la taula els darrers dos anys. Estrada ha recordat que Ballesteros no ha pogut justificar amb credibilitat que l’objecte del concurs era necessari. Tampoc no ha desvetllat els dubtes en relació al motiu pel qual l’ex-gerent Antonio Muñoz convida aquelles tres empreses, ni tampoc quines feines es van fer, com es van justificar i qui les ha vist.

La CUP no descarta que el patró del Cas Inipro s’hagi pogut repetir a altres municipis i Estrada ha afirmat que “hem contactat amb companyes nostres que tenen representació a altres municipis on Inipro ha dut a terme treballs per tal que comprovin que no hi ha hagut irregularitats”. No obstant, no han volgut entrar en detalls.

Per tot plegat, la CUP considera que l’actuació de l’alcalde de Tarragona només es pot definir de dues maneres: o bé l’alcalde no estava al corrent de res “i en tot aquest temps tampoc ha estat capaç d’esclarir els fets davant els grups polítics i l’opinió pública, la qual cosa és negligent”; o bé estava al corrent de tot “la qual cosa el faria còmplice dels presumptes delictes”. Tant una opció com l’altra és motiu suficient per a demanar la seva dimissió, segons la candidatura independentista.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid