Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP celebra que Ballesteros hagi de declarar com a investigat en el Cas Inipro
16/01/2016 Drets i Llibertats

La CUP Tarragona ha manifestat la seva preocupació i tristesa davant les declaracions de l’alcalde de la ciutat Josep Félix Ballesteros, perquè consideren que no han aclarit cap dels dubtes que amaga el Cas Inipro.

La consellera cupaire Laia Estrada ha manifestat “tristesa davant la incapacitat de Ballesteros per esvair les incògnites del Cas Inipro, però alegria perquè confiem que el jutge aconseguirà dissipar-les, ara que l’alcalde serà citat a declarar”.

La CUP, que ha tingut accés a l’auto just després de la compareixença de Ballesteros, es mostra satisfeta pel fet que el jutge comparteixi els mateixos dubtes i incògnites que la formació independentista ha expressat en reiterades ocasions.

Alhora, però, la portaveu del Grup Municipal ha expressat la seva satisfacció davant la petició que el jutge fa, tant a l’alcalde com a Inipro, dels treballs realitzats per aquesta empresa entre el 2010 i el 2012. En aquest sentit, Laia Estrada ha recordat que a mitjan novembre del 2015 la CUP va formular aquesta petició i la resposta que van obtenir per part de l’equip de govern va ser que aquesta documentació estava en mans del jutjat.

Estrada ha criticat que al llarg dels tres mesos des que la Guàrdia Civil va dur a terme diversos escorcolls, l’alcalde Ballesteros no hagi estat capaç de proporcionar “els treballs suposadament realitzats per Inipro, ni tampoc s’hagi preocupat per esbrinar qüestions claus per a eliminar sospites”. La consellera feia referència a la justificació per convidar aquestes tres empreses en particular, o la coincidència dels projectes presentats per al concurs, que fins i tot tenien les mateixes faltes ortogràfiques.

Un altre aspecte que la formació anticapitalista considera clau és saber com justificarà l’exgerent, Antonio Muñoz, la tria d’aquestes tres empreses, dues de les quals eren del mateix grup i la tercera es dedicava a tasques que no tenien relació amb l’objecte del concurs. Antonio Muñoz, afirmen els cupaires, “haurà d’explicar si va ser idea seva o d’algú altre”. En tot cas, afegeixen, “tampoc no es pot passar per alt que malgrat l’alcalde Ballesteros insisteix en els errors de gestió, el gerent no va ser cessat sinó que ell mateix va dimitir i, fins i tot, va ser recol·locat amb millors condicions de les que tenia abans de ser càrrec de confiança”.

Per últim, des de la CUP també mostren satisfacció perquè el jutge citarà com a investigats els tres administradors de les empreses que es van presentar al concurs. Al cap i a la fi, remarquen, el 90% de la facturació d’Inipro es vincula amb serveis a l’Administració Local, i el 80% correspon a municipis amb governs del PSC. La CUP, en aquest sentit, no descarta que hi pugui haver més casos similars a altres localitats.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid