Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Corrupció
La CUP denuncia excés de càrrecs de confiança a la Diputació de Lleida

La formació especifica que la meitat d'aquests càrrecs han estan nomenats de manera indeguda, incomplint la Llei 7\/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic.

10/06/2016 Drets i Llibertats

El grup de la CUP a la Diputació de Lleida ha denunciat la corporació supera el nombre de càrrecs eventuals o de confiança que permet la llei. La formació ha comptabilitzat 31, quatres més del màxim legal. La formació ho ha donat a conèixer mitjançant un infografia.

En un comunicat, el grup de la CUP explica que la Diputació de Lleida pot nomenar un màxim de 27 càrrecs de confiança, en mateix número que el municipi més poblat de la demarcació, en aquest cas, Lleida ciutat (segons el que estableix la Llei reguladora de Bases Locals). La formació assegura que la corporació té creades 31 places, 4 més de les permeses (si bé una, la de Relacions Institucionals, no ha estat nomenada).

Al marge del suposat "incompliment" per excés de places, la CUP també denuncia que "15 d'aquests càrrecs estan nomenats de manera indeguda, incomplint la Llei 7\/2007, de 12 d'abril, de l'Estatut bàsic de l'empleat públic". Segons la CUP, "hi ha 8 places que fan funcions de direcció quan la llei només els permet assessorar a grups polítics o a presidència". També asseguren que s'han designat sense la corresponent publicitat i concurrència i que "en alguns casos les persones nomenades no tenen els requisits pertinents (pertànyer al subgrup A1 o ser funcionari d'ens local)".

És dins d'aquest grup on la CUP inclou els directors dels organismes autònoms (Institut d'Estudis Ilerdencs, Patronat de Promoció Econòmica, Organisme Autònom de Recaptació i Gestió de Tributs; i Patronat de Turisme) que la Diputació no compta com a eventuals.

D'altra banda, la CUP especifica el suposat sou de cada un dels 15 càrrecs que consideren "nomenats de manera indeguda" (entre 3.916 i 5.954 euros al mes) i sumen el "cost total anual" d'aquest personal que, segons el seu càlcul, ascendeix a 1.481.376 euros. 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid