Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xirinacs
Primera estrena del documental "Xirinacs, a contracorrent" a Barcelona

Demà es tornarà a fer una segona presentació oberta al mateix cinema (Cinemes Girona, carrer Girona 175); les entrades anticipades es poden adquirir al web del cinema

03/05/2016 Cultura

Aquest vespre s'ha realitzat l'estrena del documental Xirinacs, a contracorrent als Cinemes Girona de Barcelona. Demà es tornarà a fer una segona presentació oberta al mateix cinema, en què com en la d'avui es preveu l'assistència dels més de tres-cents mecenes que han finançat el treball audiovisual.

El documental que de 59 minuts fa un repàs per la biografia de Lluís M. Xirinacs, des de la seva infància, formació i implicació en la lluita antifranquista i per l'amnistia, el seu treball filosòfic i professional, els darrers actes d'activisme, fins la seva mort. [El tràiler el trobareu al següent enllaç]

La presentació prèvia al passi del documental ha anat a càrrec de Sergi Guix, de Zeba Produccions, que ha realitzat el documental, i d'un realitzador de TV3 que ha elogiat aquest treball i altres d'anteriors de la productora; Tomàs Sayes en nom de Llibertat.cat, ha explicat que des de la nostra web s'ha impulsat aquest documentals amb l'object¡u que es mantingués la memòria història de la lluita independentista, i que en concret la figura de Xirinacs és un vertader fil roig que enllaça la seva lluita amb la del moviment independentista actual; en aquest sentit s'ha referit a la lluita per la desobediència portada a terme per Xirinacs relacionant-la amb els alcaldes i regidors que han desobeït la legislació espanyola recentment en defensa del procés independentista.

En nom de la Fundació Randa-Xirinacs ha internvingut Àngels Baldó, que ha exposat diversos aspectes del treball de Xirinacs al si de la fundació i de la intensa tasca d'investigació filosòfica i social, entre els quals el seu model Globàlium.

A l'acte també s'ha anunciat que ben aviatl Xirinacs, a contracorrent es prodrà veure a la televisó, al programa Sense Ficció de TV3.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid