Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CHANGE.ORG
Les 10.000 persones que van denunciar "Manos Límpias" recorreran a la justícia ordinària

La detenció de la seva cúpula per un fets ja considerats en la demanda que es va presentar el gener passat ha sorgit mentre els impulsors de la denuncia estaven preparant la presentació d'una querella davant la justícia ordinària.

16/04/2016 Drets i Llibertats

La demanda contra  "Manos Límpias", presentada el passat genera davant la Fiscalia Superior de Catalunya amb 10.000 signatures, i que el passat més de març va ser remesa a la Fiscalia Provincial de Madrid, atès que els fets denunciats eren competència d'aquella, serà presentada en breu davant el jutjat de guàrdia de Vilanova i la Geltrú, lloc de residència de l'impulsor de la demanda.

Recentment la Fiscalia Provincial de Madrid havia notificat a la part demandant, que les diligències havien estat arxivades però que aquesta part podia recórrer davant la justícia ordinària.

Precisament la notícia de la detenció de la cúpula de Manos Límpias, per cert que amb alguns dels arguments ja considerats en la demanda presentada el gener passat, ha sorgit mentre els impulsors de la demanda estaven preparant la presentació d'una querella davant la justícia ordinària.

Vista la contradicció entre l'arxivament de la demanda dels 10.000, i l'obertura de diligències per causes molt similars a les que s'hi fan constar, s'està estudiant d'obrir alguna acció en contyra de la Fiscalia de l'Estat, sense descartar la via de les institucions judicials europees.

Detenció de la cúpula de "Manos Limpias"

La unitat de delinqüència econòmica i fiscal de la Policia Nacional (UDEF) ha detingut aquest divendres al matí el secretari general del sindicat ultradretà Manos Limpias, Miguel Bernard, i el president d'Ausbanc, Luis Pineda, acusats dels presumptes delictes d'extorsió, organització criminal, frau contra la hisenda pública, falsedat documental i frau en subvencions, segons diversos mitjans.

D'acord amb aquesta informació, la policia té constància que el sindicat presentava querelles contra persones, empreses i institucions i després cobrava a canvi de retirar les accions judicials. L'operació està dirigida pel jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz i per la Fiscalia de l'Audiència Nacional. A banda de Bernard i Pineda, s'han detingut nou persones més.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid