Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertats
"Manos Limpias" vol il·legalitzar la CUP per "organització criminal"

Al maig de 1995, Miguel Bernad funda el sindicat Manos Limpias, amb seu al madrileny carrer Quintana, on el 2000 comparteix seu amb un altre sindicat: Fuerza Nacional del Trabajo (FNT).

15/10/2015 Política

El secretari general de "Manos Limpias",  Miguel Bernad, ha anunciat avui que ha iniciat els tràmits per demanar la il·legalització de la CUP, tant davant el Ministeri d'interior com en un Jutjat d'Instrucció. Bernard ha fet aquestes declaracions a les portes del Palau de Justícia de Barcelona, abans que el president de la Generalitat, Artur Mas, decalarés com imputat per l'organització del procés participatiu 9N.

«Això no és bo ni per a Espanya ni per a Catalunya. Estan pressionant al poder judicial», ha sentenciat Bernad, que també ha anunciat que la seva entitat ha iniciat un procediment per demanar la il·legalització de la CUP, a qui ha acusat de ser una organització criminal.

«Es dedica a delinquir i ha d'estar fos de l'ordenament jurídic», ha sentenciat Bernad, que ha precisat que ha iniciat aquest procediment per dues vies: han formulat la petició al Ministeri d'Interior i després en un Jutjat d'Instrucció.

El secretari general del sindicat Manos Limpias, Miguel Bernad i l'advocat d'aquesta entitat que representa l'acusació  en la querella contra Artur Mas, Pedro Muñoz, han estat esbroncats al crit de feixistes pels concentrats davant la seu del TSJC.

Bernad ha qualificat la situació de «cop d'estat» i ha anunciat que el TSJC ha obert diligències per ampliar la querella contra Mas pel delicte de sedició, atenent a la petició de mans netes.

«Això no és un judici polític, sinó un judici legal, penal», ha dit Bernad als periodistes mentre els congregats a les portes del Palau de Justícia li esbroncaven al crit de «mans netes, feixistes espanyols». «Dir que és un judici polític em recorda al que deia ETA quan era jutjada davant l'Audiència Nacional», ha dit Bernad.

Miguel Bernard

Lletrat de l'Ajuntament de Madrid, entra en política de la mà de Blas Piñar. Miguel Bernad va ser secretari general del Frente Nacional (Espanya, 1985-1993) de Piñar durant nou mesos, el 1994, per a les eleccions al Parlament Europeu. Després de l'estrepitós fracàs en aquestes eleccions del partit hereu de Fuerza Nueva, es va dissoldre. Bernad va ser assessor del regidor del districte Centre de Madrid. El 1994, Bernad funda un altre partit, Derecha Española, acudint a les eleccions municipals de 1995. Al maig de 1995, Miguel Bernad funda el sindicat Manos Limpias, amb seu al madrileny carrer Quintana, on el 2000 comparteix seu amb un altre sindicat: Fuerza Nacional del Trabajo (FNT). Des de llavors, Manos Limpias està presidida per Francisco Jiménez Luis i el seu secretari general és Miguel Bernad Remón, informació recollida a Viquipèdia

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid