Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Espanyolisme
Manos Limpias denuncia els alcaldes de l'Hospitalet i Palafolls en defensa de les marxes paramilitars de la Legión

Mentre la societat catalana rebutja les marxes de legionaris, Manos Limpias ha denunciat l'alcaldessa de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, i l'alcalde de l'Ajuntament de Palafolls i els regidors de l'equip de Govern Municipal, per haver limitat les marxes de legionaris de Setmana Santa

21/03/2016 Política

El sindicat ultradretà Manos Limpias ara ha denunciat Nuria Marín Martínez, l'alcaldessa de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, i Valentí Agustí i Bassa, l'alcalde de l'Ajuntament de Palafolls, i també els seus regidors de l'equip de Govern Municipal, per haver "prohibit" que el grup paramilitar Hermandad de Antiguos Legionarios realitzi les marxes en forma de processons de Setmana Santa.

Segons assenyala del digital elMón el sindicat ultra argumenta que les resolucions dels dos Ajuntaments per limitar les marxes paramilitars "inciten a l'odi i a la discriminació a més de ser il·legals i inconstitucionals, i són constitutives de delicte segons l'article 510 del Codi Penal".

Els criteri de la denúncia es basa en l'argument que "hi ha ajuntaments que respecten la legalitat vigent i la Constitució, com és el cas de l'Ajuntament de Màlaga, on la 'Hermandad de Legionarios' té una tradició i una rellevància en la participació en les processons de Setmana Santa, tant a nivell nacional com a internacional".

En aquest sentit, l'organització Assemblees de joves per la Unitat Popular ha encetat una campanya contra la presència de legionaris a les processons com les de Palafolls.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid