Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arxiu judicial d'una manipulació d’un seguidor de SCC denunciada "per error" per Manos Limpias

El passat mes de març el sindicat ultradretà Manos Limpias va denunciar als jutjats un suposat cartell del carnaval de Solsona que en realitat va ser una manipulació d’un membre del grup de whatsapp de Societat Civil Catalana anomenat David Caverd. Aquesta setmana el Jutjat de primera instància de Solsona ha decidit arxivar la denúncia presentada per Manos Limpias.

22/01/2016 Política

El passat dia 23 de febrer de 2015 l’agència de notícies Europa press anunciava en una nota de premsa que el sindicat ultradretà Manos Limpias havia denunciat a l’Ajuntament de Solsona pel cartell del carnaval d’aquest any on es podia llegir la frase 'Vine a matar espanyols'. A la nota d’Europa press s’informa que: “Manos Limpias ha denunciat als responsables de l’Ajuntament de Solsona (Lleida) a la Fiscalia Superior de Catalunya i als jutjats del municipi pel cartell del Carnaval amb el lema 'Vine a matar a espanyols' pels delictes de xenofòbia, incitació a l’odi i a la violència, amenaces i ultratges a Espanya.”. Aquesta informació va ser difosa per diversos mitjans de comunicació que adjuntaven el cartell denunciat a la notícia (el diari La Razón també va afegir que el jutge que investigava el cas era un “juez que apoyó el 9N”). Aquesta setmana  el Jutjat de primera instància de Solsona ha decidit arxivar la denúncia presentada per Manos Limpias.

Segons va publicar el passat mes de març el blog La Retaguardia, en realitat el cartell denunciat era una manipulació d’un membre del grup de whatsapp de Societat Civil Catalana anomenat David Caverd, veí de Sitges de 56 anys, que va penjar el seu muntatge a les xarxes socials i després en una conversa amb un altre membre del mateix grup de whatsapp de SCC va admetre públicament ser l’autor del polèmic cartell.

Societat Civil Catalana (SCC) va manifestar la seva "consternació" i "indignació" pel Carnaval de Solsona. Per l'entitat unionista, la celebració es va centrar "en la mofa i l'insult a l'exèrcit espanyol, alguns partits polítics i els espanyols". Segons un comunicat de SCC difós al març per diversos mitjans de comunicació, el nacionalisme català ha creat un "clima social" que fa que la convivència "sigui gairebé impossible" i es donin situacions en les quals es vegi "normal" que "s'intimidi les persones o col·lectius que es manifesten com a no nacionalistes o en contra de la secessió de Catalunya, caricaturitzant-los i arribant, fins i tot, a la seva demonització".

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid