Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nomenclàtor
La Crida per Granollers-CUP proposa el canvi de nom de la plaça Manuel Montañá
14/10/2015 Política
La Crida per Granollers-CUP proposa el canvi de nom de la plaça Manuel Montañá La Crida per Granollers-CUP proposa el canvi de nom de la plaça Manuel Montañá

La proposta recorda que l'Ajuntament de Granollers va aprovar substituir el nom de la plaça de Boada l'any 1941 a petició del "Delegado Comarcal de Ex-combatientes", atorgant-li el nom de Manuel Montañá, alferes provisional franquista “caído en combate”. Per aquest motiu considera que els avenços assolits en temes de memòria històrica, materialitzats amb la Llei de Memòria Històrica, obliguen l'Ajuntament de Granollers a revisar disposicions anteriors i a rectificar en la seva posició respecte la denominació de la plaça.

Per aquest motiu el grup municipal de Crida per Granollers-CUP  ha proposat convocar urgentment la Comissió de Nomenclàtor de la ciutat de Granollers amb l'encàrrec d'iniciar l'expedient de canvi de nom de la plaça Manel Montanyà i restitució del legítim nom de la plaça.

El manifest que comparteix objectiu amb la proposta de resolució “Fora noms franquistes de les places de Granollers. Feixisme mai més!” ha rebut en només 2 dies l'adhesió de més de 170 persones. Entre les signants cal destacar noms com el dePep Cruanyes, coordinador de la Comissió de la Dignitat, el de la mestra i medalla de la ciutat Lluïsa Salvador i Tuset, el d'alguns dels membres del Consell Assessor de Can Jonch-Centre de Cultura per la Pau de Granollers com Pepe Beunza, Joan Garriga o l'activista Arcadi Oliveres, el del catedràtic d'Història de la UAB Josep Maria Solé i Sabaté, o el del fundador de Pallassos Sense Fronteres, Jaume Mateu Bullich conegut amb el sobrenom de 'Tortell Poltrona'.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid