Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
gènere
Campanya a la Llitera contra les agressions sexuals
25/08/2015 Gènere

Fa uns dies es va presentar a Binéfar  la campanya "No és no", que intenta incidir en la prevenció agressions sexistes, racistes i homòfobes i emfatitzar en la idea de viure unes festes amb respecte. Diego Cremades, Conseller Delegat de Benestar Social i Residències, al costat de Natalia Nasarre, del Col·lectiu per la Igualtat de la Llitera, i Javier Sobrevía del Col·lectiu de Nois i Noies LGTBI de la Llitera, es van encarregar de fer la presentació, segons informa La Llitera Informació.

Natalia Nasarre va començar contextualitzant una realitat que vivim, que és que en aquests dos últims mesos 34 dones han estat assassinades a les mans d'homes arreu de l'Estat. Per això, va comentar que des del Col·lectiu per la Igualtat de la Llitera es considera que “és necessari realitzar certes accions per acabar amb aquest feminicidi i que per a això s'ha d'actuar des de la base d'aquest problema social, en les relacions de desigualtats estructurals entre homes i dones. Per això volem visibilizar un problema real sobre les agressions sexistes que sofreixen les dones i que augmenta en festes, a les quals si afegim l'eufòria pròpia de les mateixes, la convicció que en festes “tot val” i el detonant d'un consum no responsable de diferents drogues, la conseqüència directa és que es produeixen tot tipus d'agressions sexistes”. Aquest Col·lectiu va sol·licitar que “per a anys consecutius és imprescindible fer una anàlisi del model festiu des d'una perspectiva de gènere”.

Diego Cremades va explicar que “aquesta campanya sorgeix a partir d'una idea del Col·lectiu per la Igualtat de la Llitera, que va acudir tant al Col·lectiu Noies i Nois LGTBI de la Llitera com a la Comarca per, articulant-la entre tots, intentar que tingués gran calat entre la població i la major difusió possible”. Per a la confecció de la campanya “s'ha comptat amb la col·laboració de les penyes, chamizos i les associacions lúdiques i juvenils dels pobles on estan les festes encara per celebrar. Obrim una taula de diàleg amb elles on es va plantejar des del concepte que havia de tenir la campanya, fins al contingut i disseny dels cartells, així com de la seva difusió”.

La campanya, a més de la prevenció i la sensibilització també fa una trucada a la resposta social contundent abans aquestes agressions. Va recordar Cremades que “para possibles víctimes, tant d'aquests casos com de maltractament físic i psicològic, disposen d'un servei de consulta psicològica que presta l'Institut Aragonés de la Dona tots els divendres en l'Oficina de Serveis Socials de Binéfar, així com un servei d'assessoria jurídica completament gratuïta que es presta en col·laboració amb el Col·legi d'Advocats d'Osca. També hi ha un correu electrònic per qui vulgui explicar una agressió romanent en l'anonimat, que és noesnolitera@gmail.com”.

Per finalitzar, Cremades va  volgut agrair l'àmplia acceptació que està tenint aquesta campanya des dels ajuntaments de la comarca. Els que estan celebrant aquests dies les seves festes patronals o els que van a celebrar-les en properes dates “s'han posat a la nostra completa disposició pel que sigui necessari i han accedit a col·laborar en tot allò para el que els hem requerit”.

Javier Sobrevía, representant del Col·lectiu de Nois i Noies LGTBI, va explicar que des del seu col·lectiu s'ha començat també una campanya anomenada “Amb qui vulguis però amb condó” que incideix sobre el fet d'utilitzar el preservatiu per prevenir casos de VIH o altres malalties de transmissió sexual. Sobrevía va indicar que des del seu col·lectiu pensen que “aquestes dues campanyes van a ser molt positives per a la comarca”.

La campanya consta de cinc cartells informatius en català i castellà que es repartiran per tots els pobles de la comarca i un parell de pancartes amb un missatge genèric que es col·locarà en els llocs més concorreguts de les festes dels pobles i que durant l'any s'aniran col·locant en diferents esdeveniments festius.

Des dels ajuntaments, les penyes, chamizos, comissions de festes i altres col·lectius de la Llitera es pretén que aquesta campanya sigui el punt de partida per seguir treballant conjuntament en moltes altres accions a favor d'una igualtat real entre homes i dones.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid