Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unitat Popular
La CUP celebra la seva Assemblea Nacional sota l'horitzó del 27-S

La formació manté l'aposta per una llista independentista i anticapitalista però es marca el 18 de juliol com a límit per explorar la hipòtesi de la llista civil.

10/07/2015 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) celebrà demà a la seva Assemblea Nacional al Paranimf de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana (País Valencià). És la segona vegada que la CUP celebra una Assemblea Nacional al País Valencià, on va obtenir els seus primers regidors a les darreres eleccions municipals. Amb aquest emplaçament, la CUP vol mostrar el seu compromís amb l'articulació dels Països Catalans. L'assemblea, on està cridada a participar tota la militància de l'organització, i on també es convida la militància de les organitzacions que conformen l’espai per la ruptura, servirà per debatre i aprovar la proposta organitzativa i l'estructura de gestió de la candidatura resultat del procés «Per la ruptura».

A les properes eleccions al Parlament de Catalunya del diumenge 27 de setembre, la CUP i les organitzacions participants en el procés “Per la ruptura” es presentaran sota la marca “CUP - Crida Constituent”. Aquesta candidatura, construïda conjuntament entre múltiples agents polítics neix amb la voluntat d’anar eixamplant la base social i els suports que rep entre el conjunt de la societat el projecte polític de la Unitat Popular.

L’any 2012 la CUP va decidir a l’Assemblea Nacional de Molins de Rei presentar-se a les eleccions al Parlament de Catalunya sota el nom CUP – Alternativa d’Esquerres. Posteriorment es va negociar amb altres organitzacions de l’esquerra anticapitalista i del municipalisme alternatiu.

Enguany no ens trobem en el mateix escenari. Aquest cop la candidatura amb la que la CUP es presentarà a les eleccions és el resultat d’un procés que ha comptat amb la presència activa de múltiples i diferents agents. S’han realitzat tres rondes d’assemblees obertes que han fixat aquells elements que regiran la candidatura: els punts programàtics, el codi ètic, el procediment de confecció de les llistes i els noms de les persones que podran ser escollides en un procés de primàries obertes. I alhora, s’ha creat un espai permanent de reunió i trobada, que fa que, en aquests moments, l’espai Per la Ruptura, sigui ja un espai de treball consolidat que es troba en bones condicions per encarar la recta final cap a les eleccions del proper 27 de setembre.

Reorganització de la CUP per enfortir l'eina per a la construcció de la Unitat Popular

L'Assemblea Nacional de la CUP també servirà per debatre i aprovar un reorganització interna per adoptar l'organització al fort creixement viscut d’assemblees locals i també el creixement de representació municipal, l’entrada a un bon grup de consells comarcals i diputacions, l’obtenció de representació al País Valencià, la recent creada CUP de Palma, així com la perspectiva d’augment de representació al Parlament de Catalunya, que situen la CUP en un nou escenari organitzatiu.

En els propers mesos la CUP ha de fer front a tot un seguit de reptes. D’una banda, els que es deriven del resultat de les darreres eleccions municipals, que requereixen de noves eines de coordinació territorial i sobretot, d’un impuls a les polítiques que es poden desenvolupar des d’alcaldies i governs i, tot i que en menor mesura, però també, des de l’oposició.

D’altra banda, les previsibles eleccions del proper 27S, a les que la CUP hi concorre en el marc de l’espai “Per la Ruptura”, espai que compta amb la participació de diverses organitzacions de l'esquerra independentista i anticapitalista, així com de l'àmbit del municipalisme, i respecte a les quals cal dotar-se d’eines que responguin millor al treball parlamentari en clau de construcció d’unitat popular tant des de dins, com des de fora de la institució.

I en darrer terme, també cal seguir treballant per a consolidar l’eina política, en el seu conjunt, per tal de dotar la construcció nacional del Països Catalans i la construcció de la unitat popular de tots els recursos que estiguin a l’abast de l’organització

La CUP manté l'aposta per una llista independentista i anticapitalista però es marca el 18 de juliol com a límit per explorar la hipòtesi de la llista civil.

En el marc dels debats per conformar la candidatura de la CUP-Crida Constituent, ahir dimecres 8 de juliol es va celebrar una reunió per continuar avançant en aquest procés i refermar la nostra aposta per una llista independentista i anticapitalista. Alhora, però, durant la reunió es va obrir l'exploració d'una llista en els termes que el nostre diputat, Quim Arrufat, va exposar el dimarts dia 7 al ple del Parlament de Catalunya. És a dir, una llista sense partits que tingui com a objectiu únic comptar vots en favor de la independència i convocar unes noves eleccions constituents.

La CUP ha decidit continuar debatent aquesta hipòtesi de llista durant l'Assemblea Nacional. L'organització s'ha fixat el dissabte 18 de juliol com a data límit per prendre la decisió definitiva sobre la hipòtesi oberta d'una llista independentista sense candidats de les formacions polítiques per les eleccions de 27 de setembre.

No entrarem en una nova dinàmica de cimeres-espectacle

La CUP reclama no entrar en una nova dinàmica de cimeres-espectacle com les viscudes durant el procés del 9N, unes dinàmiques que en diverses ocasions van posar en risc la viabilitat de la consulta. Les filtracions unilaterals o interessades no ajuden a tenir cap debat seriós per poder portar a bon port les eleccions plebiscitaris i constituents que tenim a la vista. La CUP està disposada a seguir treballant per trobar la millor fórmula per obrir les portes a la independència i a un procés constituent però demana a tots els agents implicats a fer-ho de forma responsable.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid