Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
EUSKAL HERRIA
Denuncien el tracte a un pres polític basc

Segons Etxerat (associació de familiars de presos polítics bascos) el pres Gorka Fraile va estar "emmanillat dia i nit al llit" abans de ser operat d’un càncer de llengua

18/07/2015 Internacional

L'associació de familiars i amics de presos Etxerat ha denunciat que el pres Gorka Fraile, intervingut a l'Hospital de Badajoz per un càncer, va rebre un tracte "inhumà, cruel i inacceptable" per part dels agents de la policia nacional espanyola que el custodiaven.


Segons Etxerat, el pres va estar "emmanillat dia i nit al llit", i "en contra del tracte de calma i repòs previ a una operació que hauria de rebre un pacient, els agents van intentar pertorbar la seva estada amb diverses fórmules per interrompre el seu descans".


Per garantir que, "d'ara en endavant, no torni a passar una cosa així", des Etxerat han exigit "la custòdia de l'advocat i metge de confiança del pres des del moment en què abandona la presó fins a la seva hospitalització i durant la durada de tot el procés ", amb l'objectiu de" protegir-nos de persones adoctrinades en sentiments generats per la política d'odi i venjança, creada per dos Estats ".


L'associació de familiars de presos ha assegurat que, en l'actualitat, s'assisteix a una "volta de rosca" a la situació dels presos, per la qual cosa ha insistit que és "més urgent que mai" acabar amb la dispersió.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid