Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Cerdanyola i Ripollet investeixen governs d'Unitat Popular

Jose Maria Osuna ha estat investit alcalde a Ripollet amb majoria absoluta i Carles Escolà s’ha convertit avui en el 5è alcalde de Cerdanyola des de la mort del dictador amb el suport del bloc sobiranista

13/06/2015 Política

Carles Escolà s’ha convertit avui en el 5è alcalde de Cerdanyola des de la mort del dictador.

Aquest matí al ple d’investidura Escolà (alcalde pel Compromís per Cerdanyola-CUP) ha tingut el suport d’ERC, ICV-EUiA-MES i CiU. En el discurs de legislatura ha recordat que cal “retornar el poder de les institucions al poble, l’únic dipositari de la sobirania” i que és hora de “teixir confiances i treballar plegats per un nou projecte de ciutat” on la “máxima prioritat sigui la millora de vida de totes les persones”. Escolà ha tancat el seu discurs tot assegurant que es es posa “al servei del poble” i que “entre totes i tots ho podrem tot".

A la plaça Abat Oliba situada davant de l'ajuntament s'hi han congretat un multitud de persones per donar suport al nou govern, que trencat amb dècades de governs del PSC que han arrossegat un gran deute local, desatenció ciutadana i polítiques de privatització. Entre els concentrats abundaven les estelades, i ha destacat la presència del nucli local de l'ANC, que mostrava el suport al nou govern de majoria sobiranista.

Ripollet, Majoria absoluta de la Unitat Popular

Jose Maria Osuna ha estat investit alcalde avui amb el suport dels nou regidors de Decidim Ripollet (que en altre eleccions havia comptat amb representació amb el nom de COP i de CompromísxRipollet) i la regidora d’ERC, Lurdes Serra.

En el seu discurs Osuna ha recordat les poblacions veïnes del Vallès com Montcada i Reixac, Barberà i Cerdanyola, i les que han viscut canvis en aquestes eleccions, i ha anunciat que a Ripollet a partir d'avui comença una nova etapa, que afronten amb "idees, treball" per superar les dificultats i amb la constància per vèncer d'"anar-hi, anar-hi i anar-hi." Ha reivindicat el treball per tal que "ningú quedi exclòs" i ha reclamat la participació per a la ciutadania, destacant el fet que la sala de plens no donava cabuda a tothom que hi ha volgut accedir.

Osuna ha emplaçat a tothom que vulgui particiar "en la nova etapa que avui comença" per construir un nou Ripollet més just socialment i amb més benestar i llibertats. I ha citat Gramsci, Manuel de Pedrolo, Ovidi Montllor i els versos de Joan Oliver "Corrandes de l'exili."

El nou alcalde ha anunciat que en les noves maneres de fer política "no tot haurà de passar pels polítics ni pels tècnics" i que caldrà posar els ajuntaments al servei de les persones, posant la PAH com a model de construcció d'un nou model de país per "sortir de la voràgine capitalista que ens porta a la barbàrie."

 

Valora
Rànquings
  1. El tancament d'escoles deixa sense feina centenars de docents substituts
  2. L'activista i cantant kurda Helin Bolek ha mort després de passar 288 dies en vaga de fam
  3. El comitè d'empresa de l'Hospital Santa Caterina denuncia que els treballadors han de reutilitzar mascaretes i bates d'un sol ús
  4. L'Agustí ha passat per l'hospital: "un vell resistent de les tortures a Via Laietana"
  5. "Activats per atendre totes les necessitats que aniran sorgint" (crisi Covid-19)
  6. El 'cervell' del govern espanyol és el responsable de la campanya 'Limpiando Badalona' de Xavier García Albiol
  7. Cassolada contra els militars espanyols a Iruñea
  8. Òmnium Cultural fa un vídeo irònic sobre les declaracions del general Villarroya i la seva relació amb el rei d'Espanya
  9. La CUP alerta de la possibilitat que l'Exèrcit espanyol no es retiri un cop decaigui el decret d'Estat d'alarma
  10. La comissionada de l’Agència de la Salut Pública de Barcelona va incitar al contacte social en plena pandèmia del COVID-19
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid