Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
El COP-CpR de Ripollet vol anul·lar els interessos del deute públic que es paguen als bancs

En el proper ple municipal de l’Ajuntament de Ripollet la candidatura popular COP- CpR ha anunciat que presentarà una moció per tal que l'Ajuntament es pronunciï respecte a declarar il·legítims els interessos contrets amb motiu del Pla de Pagament de Proveïdors 2012.

26/09/2013 Política

 Aquest Pla de Pagament de Proveïdors està  impulsat pel Ministeri d'Economia i d'Hisenda, pla que des del Compromís per Ripollet (COP-CpR) ja van denunciar anteriorment en que beneficia la banca privada i que va permetre que el govern de l'Estat aportés molts diners públics a la banca privada, a la vegada que aquesta "els cedís a continuació a les administracions públiques cobrant elevats interessos, de fins el 5,54%, per uns diners públics als quals la banca privada hi va accedir a un interès inferior a 1'1%. En el cas de Ripollet són 845.107,20 € públics que, enlloc d'haver estat prestats directament a l'ajuntament, han arribat a través de la banca privada."

Els electes d'aquesta candidatura també reclamaran en el proper Ple que es quantifiqui la xifra total interessos pagats i per pagar del préstec que el Govern Espanyol ha obligat a contreure a l’Ajuntament de Ripollet amb la banca privada, amb la idea d'emprendre "les accions legals necessàries davant la justícia espanyola, europea i internacional per aconseguir la nul·litat d'aquest deute il·legítim."

El regidor del COP-CpR José M. Osuna ha explicat aquest posicionament amb l'argument que “el deute públic representa avui un dels principals problemes de les institucions públiques i que aquest afecta quotidianament la vida de la ciutadania degut a la obligatorietat de les institucions de fer front prioritàriament al deute per damunt dels serveis públics i el manteniment de les estructures de solidaritat i benestar”.

Cal recordar que l’obligatorietat del pagament del deute va ser obra dels grups Parlamentaris del Congrés de Diputats de PSOE i PP, els quals van presentar i aprovar conjuntament l’agost de 2.011, en un temps rècord, una reforma constitucional, la qual va consagrar aquesta obligatorietat del pagament del deute de les institucions per sobre de qualsevol política pública per garantir el benestar de la ciutadania.

Per a Osuna “l’operació del Pla de Pagament a Proveïdors del PP és escandalosa. Es tracta de beneficiar un cop més els seus amics de la banca privada, assegurant-los uns beneficis addicionals als milions que ja els hem donat entre tots i totes a fons perdut. Aquests beneficis els obtindran un cop més amb diners públics”. El portaveu d'aquesta candidatura popular planteja “per què el govern de l’estat no va prestar els diners directament als ajuntament, a un baix interès, en lloc de fer a la banca privada intermediària de l’operació”.

Moció contra l'homofòbia a Rússia

El COP-CpR també ha anunciat que presentarà una altra moció contra les lleis homòfobes la Federació de Rússia, que ha promulgat recentment diferents lleis que prohibeixen de forma taxativa qualsevol mena d'informació positiva sobre l'Homosexualitat.

Aquesta candidatura de Ripollet creu que quest marc polític "ha fet créixer l'odi i la discriminació vers al col·lectiu LGTB a la vegada que ha afavorit un clima propici a la violència homòfoba. Aquesta mateixa violència homòfoba ha permès l'assassinat d'adolescents gais a mans de grups d'extrema dreta." Per això demanarà que el ple es pronunciï favorablement a demanar al govern espanyol "que traslladi a l'ambaixador de la Federació de Rússia a Madrid la preocupació davant la vulneració de drets humans a les persones LGTB d'aquest país; alhora que demani al govern de la Generalitat de Catalunya la paralització i/o suspensió de convenis amb la Federació de Rússia."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid