Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
lluita institucional
La CUP Deltebre presenta una moció de rebuig al nou model universitari "de graus 3+2."
19/02/2015 Política

La CUP Deltebre ha entrat al registre de l’Ajuntament, mitjançant una instància, la moció de la CUP de rebuig al nou model universitari de graus 3+2.

Aquesta moció està emmarcada dins de la campanya que realitzem conjuntament el SEPC i la CUP titulada “Aturem l’estratègia universitària 2015” i es vol fer arribar als ajuntaments el mal que representa per a la classe treballadora la implementació del nou model universitari 3+2.

Amb l’aprovació del nou model universitari es passarà a cursar graus de 3 anys amb dos anys més de màster.

Aquesta mesura suposa un encariment del preu dels estudis universitaris, ja que el preu dels màsters és molt elevat, cal tenir en compte que des del 2012 el preu de les matrícules universitàries ha augmentat fins a un 66%. A més, a les Terres de l’Ebre s’ha d’afegir el cost del transport, la vivenda i la vida fora de casa. Tot això fa que molts d’estudiants hagen d’abandonar la universitat perquè no poden finançar-se els estudis.

Els recursos econòmics no han de ser un impediment per a l’accès a l’educació universitària i el contingut acadèmic dels estudis no ha de venir dictat pels bancs i les grans empreses multinacionals que financien les universitats catalanes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid