Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPRESSIÓ
El ministre de Justícia espanyol avança que no lliurarà els franquistes que reclama l'Argentina

El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, ha avançat que Madrid denegarà el lliurament a l'Argentina dels 19 responsables franquistes reclamats per la jutgessa María Servini, escudant-se en la Llei d'Amnistia de 1977 i la prescripció dels delictes.

12/11/2014 Drets i Llibertats

El ministre espanyol de Justícia, Rafael Catalá, ha avançat als mitjans de comunicació al Congrés que amb els antecedents que hi ha a l'Audiència Nacional per fets similars «la resolució serà molt equivalent», és a dir, «denegar el lliurament perquè són delictes prescrits a Espanya, on a més hi ha una Llei d'Amnistia ». Ha citat els casos de l'exinspector Juan Antonio González Pacheco, 'Billy el Niño', i l'excapità de la Guàrdia Civil Jesús Nines Aguilar, les extradicions van ser rebutjades per l'Audiència Nacional  al·legant que els delictes que se'ls imputen estan prescrits.


Amb tot, el titular de Justícia ha afirmat que «caldrà estudiar l'ordre» de detenció de la Interpol que encara no coneix, si bé ha admès la decisió final correspon a l'Audiència Nacional així com al Ministeri d'Interior. Un dels franquistes reclamats que ara s’escuda en la Llei d'Amnistia de 1977 és Rodolfo Martín Villa quan va ser precisament ell qui va retirar l’amnistia als independentistes catalans Carles Sastre, Montserrat Tarragó, Josep Lluís Pérez i Àlvar Valls.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid