Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
TRIBUNAL CONSTITUCIONAL
El TC suspèn cautelarment el decret llei de pobresa energètica

El tribunal ha admès a tràmit el recurs que contra aquest decret va presentar el govern espanyol a finals de setembre

23/10/2014 Política

El Tribunal Constitucional ha suspès cautelarment el decret llei de la Generalitat que prohibeix tallar el subministrament de llum i gas entre els mesos de novembre i març a les persones mancades de recursos econòmics.

El tribunal ha admès a tràmit el recurs que contra aquest decret va presentar el govern espanyol. Com en el cas de la consulta del 9-N, ara s'obre un període de quinze dies perquè el Parlament de Catalunya i el Govern es puguin presentar les seves al·legacions; i en un termini de cinc mesos el Constitucional haurà de ratificar o aixecar la suspensió. La suspensió té efectes des del 24 de setembre de 2014, que és el dia que el govern espanyol va presentar el recurs.

El decret llei del Govern 6/2013 de 23 de desembre modifica la llei 22/2010 de 20 de juliol del Codi de Consum de Catalunya. Aquest decret llei introduïa una modificació a l'article 11 en el qual es defineix que són els consumidors amb una manca de recursos econòmics.

També modifica l'article 252 del Codi de Consum que regula els talls de subministrament de llum i gas a persones en situació de vulnerabilitat econòmica i és regula les condicions que s'han de complir per tenir aquesta qualificació i expressament es diu que les famílies en situació de vulnerabilitat "quedaran protegides de tall de subministrament entre els mesos de novembre i març, ambdós inclosos".

També s'estableix com s'ha de ajornar el deute que les famílies tenen amb les empreses i la possibilitat de satisfer el deute pendent de manera íntegra o fraccionada entre abril i octubre següents.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid