Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRAQ- SÍRIA
Una activista egípcia de 23 anys desafia els jihadistes de l'Estat Islàmic defecant sobre la seva bandera

Aliaa Magda Elmahdi, una activista egípcia de 23 anys, va compartir fa unes setmanes una fotografia a través del seu compte personal de Facebook on apareix nua defecant i menstruant sobre una bandera dels jihadistes de l'Estat Islàmic, acció que ha tornat a realitzar aquest cap de setmana

16/09/2014 Internacional

La imatge penjada fa unes setmanes ha causat polèmica entre els usuaris i mitjans àrabs que han evitat publicar la fotografia, però sembla ser que Aliaa ha cridat l'atenció de les revistes més influents del món. Cal destacar que Elmahdi no és la primera vegada que provoca l'islamisme radical, ja que sent membre de Femen, va haver d'exiliar-se el març del 2012. La jove activista compta amb més de 45,000 seguidors a Twitter i més de 100 mil a Facebook (sembla que recentment el seu compte s'ha bloquejat), després que es donés a conèixer a través del seu blog durant les revoltes de la "Primavera Àrab", després de l'apagada informativa dels mitjans oficials. En aquella ocasió, Magda Elmahdi va penjar una fotografia on apareixia vestida només amb mitges i sabates, com a protesta contra la cultura conservadora predominant a Egipte.

La feminista egípcia Aliaa Mahda Elmahdi ha tornat a menstruar i defecar aquest cap de setmana sobre la bandera de l'Estat Islàmic. El "post" incloïa una variant en sèpia de la fotografia que va publicar a l'agost més un muntatge en Photoshop amb la bandera d'ISIS tacada d'excrement i sang menstrual. Elmahdi es va fer mundialment famosa arran d'una acció duta a terme a Estocolm (2012) al costat d'altres activistes de Femen. En aquella ocasió, va posar nua amb el text dibuixat sobre el seu cos: "La Sharia no és una constitució". Des que Femen li va declarar la guerra al "feixisme islàmic", ve posant en dubte la suposada compatibilitat de la Llei Islàmica amb la igualtat de gènere, els drets humans i la democràcia. Femen advoca també per la secularització dels estats amb població majoritàriament musulmana. Dins de l'entorn àrab, Tunísia és l'únic país que no confereix cap paper a la Sharia dins del seu ordenament jurídic, ni tan sols com a font inspiradora dels seus principis rectors bàsics.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid