Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRAQ- SÍRIA
Els jihadistes de l'Estat Islàmic van aconseguir ahir el control d’un aeroport sirià

Els jihadistes de l'Estat Islàmic (EI) van aconseguir ahir el control total de l'aeroport de Tabaqa, últim bastió del govern sirià a la província septentrional d'Al Raqa, fet que ha obligat al govern sirià a declarar que permetria atacs de les forces militars occidentals als bastions de l'Estat Islàmic a Síria sempre que estiguin coordinats per militars sirians i a més a més també ha provocat que l'emirat de Qatar (pressionat pels Estats Units) es comprometi  a deixar de finançar l'Estat Islàmic.

25/08/2014 Internacional

Una font militar va dir a l'agència oficial siriana de notícies, Sana, que, després de durs combats amb els jihadistes, les seves forces van evacuar l'aeròdrom abans d'emprendre una operació de reagrupament de les seves tropes i que els avions de l'Exèrcit sirià que estaven a l'aeròdrom es retiraressin cap a l'aeroport militar de la veïna província de Deir al-Zur. A la ciutat de Tabaqa, combatents de l'EI van recórrer la localitat portant els caps decapitats d'alguns dels membres del govern abatuts a l'aeròdrom de Tabaqa (des que van començar els enfrontaments a l'aeroport dimecres passat han mort almenys un centenar de jihadistes i 25 membres de les forces lleials a Al-Assad). A més, els combats van causar desenes de ferits en els dos bàndols, alguns d'ells greus.

L'ocupació d'aquest aeroport i el ràpid avanç dels jihadistes ha obligat al govern sirià a declarar que permetria atacs de les forces militars occidentals als bastions de l'Estat Islàmic a Síria sempre que estiguin coordinats per militars sirians i a més a més també ha provocat que l'emirat de Qatar (pressionat pels Estats Units) es comprometi a deixar de finançar l'Estat Islàmic (de fet Qatar gràcies als seus contactes amb els islamistes  va aconseguir ahir l’alliberament del periodista americà Peter Theo Curtis segrestat pels jihadistes des del 2012).

 El passat 22 d'agost, l'Oficina de Drets Humans de l'ONU va informar que el nombre de morts documentats i verificats en el conflicte armat a Síria des del seu inici al març de 2011 i fins a l'abril d'aquest any és de 191.369, gairebé 9.000 de ells menors d'edat.
Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid