Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
IRAQ- SÍRIA
L’Estat Islàmic utilitza nens soldat

Un nen supervivent dels camps d'entrenament de l’Estat Islàmic (EI) relata com ell i altres menors van ser fustigats amb fuets i obligats a veure com homes i dones eren crucificats i lapidats.

29/08/2014 Internacional
En una entrevista a la CNN, un adolescent que es va donar a conèixer amb el sobrenom de Mohamed, per raons de seguretat, relata com va ser reclutat a l'edat de 13 anys per milicians de l'Estat Islàmic per anar a un dels terrorífics camps d'entrenament de l'organització jihadista  al nord de Síria. El jove va descriure les terribles experiències que va haver de viure durant 30 dies fins que el seu pare el va aconseguir treure d'allà i va escapar a Turquia amb la seva família.

Sota la supervisió de milicians de l'Estat Islàmic, Mohamed va ser instruït en l'Alcorà i ensinistrat en l'ús d'armes de foc mentre l'obligaven a observar com morien homes crucificats i dones lapidades. També es va veure obligat a jurar lleialtat al líder de l'Estat Islàmic, Abu Bakr al-Baghdadi, i va ser testimoni dels fustigaments amb fuets a nens més joves que ell nouvinguts al campament.

"Quan anàvem a la mesquita, ens ordenaven allà que tornéssim l'endemà a certa hora per presenciar decapitacions, fuetades i dilapidacions", ha explicat Mohammad. "Vam veure com van crucificar un jove perquè no va complir amb el ramadà. I després vam ser testimonis de la mort a cops de pedra d'una dona acusada de cometre adulteri ", ha afegit. El jove exrecluta va recordar també a un amic que va estar amb ell al camp d'entrenament i que va morir en un dels combats de l'Estat Islàmic contra les forces de l'Exèrcit sirià. "Va morir com un màrtir a Deir ez-Zor [Síria], lluitant per l'Estat Islàmic contra l'Exèrcit Lliure de Síria. Tenia 13 o 14 anys ", recordava Mohamed.

El pare de l'adolescent, que no va voler donar el seu nom, va reconèixer que va intentar visitar el seu fill moltes vegades en el camp d'entrenament però els milicians van amenaçar literalment amb tallar-li el cap si tornava. Segons Human Rights Watch, els grups extremistes del Front d'Al-Nusra i l'Estat Islàmic tenen prop de 15 camps d'entrenament a Síria, on “eduquen” i instrueixen joves en el combat i l'ús d'armes de foc.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid