Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
Continuen els enfrontaments entre els kurds i els islamistes sirians

El conflicte kurd-islamista va començar fa un mes durant la guerra civil de Síria després que van començar els enfrontaments entre els kurds de l'YPG i rebels islamistes a la ciutat de Ras al-Ayn.

18/08/2013 Internacional

Fa un mes les forces kurdes de l'YPG van llançar una campanya per intentar prendre el control de les zones controlades pels islamistes a la governació d'Al-Hasakah i algunes parts de les regions d' Ar-Raqqah i Alep amb l'objectiu d'enfortir l'autonomia al Kurdistan sirià. A principis d'aquest any  la ciutat de Ras al-Ayn va ser dividida entre una part oriental controlada pels àrabs i una part occidental controlada pels kurds però el passat 16 de juliol, els membres del Front Al-Nusra (islamistes) van atacar una patrulla de dones de l'YPG a Ras al-Ayn. En resposta a aquest atac, l'YPG va portar reforços d'al-Derbasiya mentre que Al-Nusra ja havia enviat 200 combatents a la zona pocs dies abans.

La nit del dia 16 de juliol, entre el carrer Kana'is (zona controlada per l'YPG) i el barri al-Mahatta (on es va posicionar al-Nusra) hi va haver enfrontaments i unes hores més tard, l'YPG va prendre el control de la seu d'Al-Nusra i va posar en llibertat un combatent de l'YPG que Al-Nusra havia segrestat. El 17 de juliol, els combatents kurds van expulsar els jihadistes de la ciutat de Ras al-Ayn després d'una nit de lluita i poc després van prendre el control de la frontera amb Turquia (11 persones van morir durant els combats, nou gihadistes i dos combatents kurds).

Durant el mes següent l'YPG i els islamistes (ajudats per gihadistes d'altres països, Turquia i alguns països del Golf Pèrsic) han estat enfrontar-se arribant a provocar més de 200 morts en diversos combats. Ahir 117 llogarets kurds van ser objecte d'atacs per part de grups vinculats a al-Qaeda i diverses brigades islamistes de l'Exèrcit Sirià Lliure (FSA). Els atacs es van produir com a resultat d'una reunió a la qual van assistir més de 70 comandants de la FSA a Turquia el passat mes de juliol. Turquia dóna suport econòmic i militar als islamistes, de fet ahir els kurds de l'YPG ahir van matar dos membres del Servei d'Intel·ligència de Turquia (MIT) que estaven combatent al costat dels islamistes fet que és una prova més de la participació directa de Turquia en els atacs contra els kurds (fa poques setmanes el partit kurd PYD va penjar al seu facebook les fotografies de diversos militars turcs que combatien amb els islamistes però l'enllaç a estat recentment censurat)


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid