Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
Turquia compra petroli de contraban a l’Estat Islàmic

Turquia no vol que  EUA compri petroli kurd però en canvi compra el petroli extret per l’Estat Islàmic. Els Estats Units, alineant-se amb el govern central de Bagdad, s'oposa a que els kurds  venguin el seu petroli de forma independent per por a que això permeti  la independència del kurdistan  iraquià.

14/08/2014 Internacional
El govern d’Ankara intenta boicotejar el petroli kurd en una mostra més del suport que Turquia dóna als jihadistes de l’Estat Islàmic en la seva guerra contra els kurds de l’Iraq. L’Estat Islàmic està venent petroli de contraban (sobretot a Turquia) a preu reduït ja que la regió controlada pels jihadistes és molt rica en petroli fet que contrasta amb les dificultats que enfronta el Govern Regional del Kurdistan a l’hora de vendre el seu petroli. Els Estats Units, alineant-se amb el govern central de Bagdad, s'oposa a que els kurds  venguin el seu petroli de forma independent per por a que això permeti la independència del kurdistan  iraquià.

El diari Financial Times  informa que aquesta setmana, Axeon un refinador nord-americà, va dir que no es procedeixi a la compra de petroli kurd perquè aquestes compres provocaven "controvèrsia"  (al petrolier  Kalavrvta se li va impedir el mes passat la descàrrega de 100 milions de dòlars de petroli kurd després d'arribar als Estats Units).  Se sospita que Turquia boicoteja el petroli kurd per agreujar els problemes de liquiditat del govern autònom del Kurdistan de l'Iraq (i així ajudar els seus aliats de l’Estat Islàmic)  i a la vegada provocar que els kurds finalment s’avinguin a vendre petroli de contraban a preu reduït a l’Estat turc  (tal com ja fa l’Estat Islàmic). S'ha de tenir en compte que Turquia està molt interessada en tots els esdeveniments del Kurdistan iraquià perquè també afecten la seva política interna, de fet, segons informacions difoses per la web Kurdiscat, la guerrilla del PKK (en guerra contra l'Estat turc des de fa 30 anys) ha arribat a Kirkuk aquesta setmana.

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid