Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
LLUITA INSTITUCIONAL
La CUP Girona vol la recollida selectiva porta a porta

La CUP Girona critica que es reforci el sistema de contenidors al Barri Vell i al Mercadal, en comptes d’apostar per la recollida selectiva porta a porta. La formació independentista veu en el nou sistema una motivació bàsicament “estètica” per part de l’equip de govern, i critica que es perpetuï el model de contenidors en comptes d’apostar per mecanismes alternatius

07/06/2014 Política

La CUP de Girona s'ha posicionat al voltant del nou sistema de recollida de residus al barri del Mercadal i al Barri Vell, que s'ha començat a implantar aquesta setmana. La formació creu que la nova aposta no significa cap avenç remarcable perquè segueix el mateix patró del sistema que s’aplica a la resta de la ciutat, i lamenta que s’hagi perdut l’oportunitat d’implantar una prova pilot de recollida selectiva porta a porta.

Igualment la CUP ha criticat que la motivació de l’equip de govern a l’hora de dissenyar el canvi hagi estat bàsicament estètica, i que no s’hagi tingut en compte la necessitat urgent que hi ha a la ciutat de canviar el model de gestió de residus. Per la CUP, doncs, els nous cubells són simplement una adaptació del sistema de contenidors vigent a la resta de la ciutat, i ha lamentat que aquesta aposta perpetuï un sistema de recollida que segons el seu parer és “desfasat i insostenible”.

Segons la formació, amb el sistema implantat difícilment s’assoliran els nivells de reciclatge desitjables, que el 2012 es situaven tot just al 36,6% de mitjana al conjunt de la ciutat. La CUP també s’ha mostrat crítica per la periodicitat establerta en la recollida de les diferents fraccions. Segons el grup, el fet que el rebuig es reculli diàriament –a diferència d’altres tipus de residus, que es recullen amb menys freqüència–, dificulta enormement l’augment dels nivells de reciclatge.

La CUP fa temps que defensa la necessitat d’implementar una prova pilot de recollida selectiva porta a porta, i considera que amb el nou sistema al Barri Vell i al Mercadal s’ha perdut una oportunitat d’or per avançar en aquesta línia. Cal recordar que sistema porta a porta permet assolir uns nivells de reciclatge que arriben al 85% i ja s’està aplicant a municipis de la comarca com Celrà o Vilablareix. Finalment, la CUP ha posat de manifest la manca de corresponsabilització amb la ciutadania a l’hora d’establir el nou sistema i la distribució dels diferents punts de recollida.

Vídeo de la campanya ‘Girona Residu Zero’

Aprofitant el Dia Mundial del Medi Ambient, celebrat ahir 5 de juny, es va fer públic a les xarxes socials el vídeo de la campanya ‘Girona Residu Zero’, que sota el títol ‘La merda de mai acabar’ explica amb humor i pedagogia els dèficits de l’actual model de gestió de residus. Aquesta iniciativa promoguda per la CUP pretén conscienciar la població gironina de la necessitat d’un canvi de model, i pressionar l’administració perquè apliqui nous sistemes més eficients i sostenibles de gestió de residus.

Valora
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  10. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid