Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Xenofòbia
La persona que va enregistrar l'agressió racista al metro va declarar ahir

L'acusat d'enregistrar i penjar el vídeo a internet declara que "va ser una criaturada" i que tenir propaganda neonazi no vol dir que fos racista. Es tracta del fill d'un significat espanyolista vinculat a Ciutadans

30/07/2014 Drets i Llibertats

Segons ha recollit Vilaweb.cat, la persona major d'edat implicada en l'agressió racista al metro de Barcelona del passat 28 de juny, i que va ser assenyalat per haver gravar els fets, va declarar ahir  al jutjat que investiga el cas de l'agressió racista.

Segons la declaració de la persona que va gravar i penjar l'agressió, i que acompanyava l'agressor,  el fet d'enregistrar i penjar el vídeo a internet "va ser una criaturada." Es tracta de Jaime Sambeat Jr., simpatitzant del partit Ciutadans, i fill d'un significat membre del partit unionista. Aquest acusat adult (la resta de processats eren menors) tenia en els seus comptes a les xarxes social nombrosos missatges i vídeos exaltant la violència i el nazisme, com lemes a favor de Hitler o de la raça blanca i en contra dels negres. Però durant la vista ha declarat que el fet de tenir tota propaganda neonazi no es tractava de propaganda racista.

Tal i com exposa Vilaweb.cat, el relat de l'acusat durant la vista oral no coincideix amb el dels testimonis del vagó. Diversos testimonis han declarat que l'agressor va atacar sense motiu aparent el passatger amb trets asiàtics.


El vídeo penjat a Youtuve mostrava clarament l'agressió, i com un jove ros amb aspecte agressiu intimidava constantment i agredia a cops de puny la víctima.

El caràcter racista de l'agressió

Tal i com vam informar en el seu moment, a la xarxa es va atribuir ràpidament el caràcter ideològic neonazi d'aquesta agressió al Metro, pel fet la gravació de l'orginal estava penjada al canal de "Payo Cura", qui va cobrir els rostres en el vídeo original de l'agressió (encara que als primers segons del vídeo s'observa somrient Sambeat, vinculat al partit espanyolista Ciudadanos, que és la persona major d'edat que va declarar ahir per haver gravat les imatges de l'agressió).

Diversos usuaris de Twitter van identificar @Payo_Cura com un neonazi habitual que distribueix missatges racistes i homòfobs a la xarxa. Entre aquests hi havia missatges amenaçants com la imatge al·lusiva als "Pilla pilla".

 

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid