Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#0RESPONSABLES
L'AVM3J comparteix la celebració de la reobertura de la investigació de l'accident del Metro

Els membres de l'associació van demanar als congregats a la plaça de la Verge que guardessin cinc minuts de silenci agafats de les mans "com a símbol del poder de la ciutadania perquè junts, sí que podem"

04/02/2014 Drets i Llibertats
Cinc minuts de silenci agafats de les mans "com a símbol del poder de la ciutadania perquè junts, sí que podem" Cinc minuts de silenci agafats de les mans "com a símbol del poder de la ciutadania perquè junts, sí que podem"

L'Associació de víctimes del Metro del 3 de Juliol (AVM3J) va celebrar ahir la concentració número 89 de record a les víctimes a la plaça de la Verge davant centenars de persones, "un dia molt feliç i molt important" per a les famílies per ser la primera després de la interlocutòria de l'Audiència Provincial del passat dia 21 de gener, que en la pràctica reobre el cas entorn del sinistre ocorregut en 2006 que va causar 43 víctimes i 47 ferits.

Centenars de persones van acudir a la trobada que se celebra el dia 3 de cada mes i on va llegir un manifest en el qual es va repetir que no van a parar "fins a obtenir alguna resposta". En aquest sentit, van citar textualment les paraules de  interlocutòria de l'Audiència Provincial i van manifestar que "no cal defallir en la cerca de la veritat". Els concentrats van corejar en diverses ocasions "Fabra dimissió", "Volem dignitat", "Cotino dimissió i a la presó", i "el president a Picassent", així com "sí que podem"

Els responsables de l'associació van exhibir emmarcada una còpia de la citada interlocutòria perquè, en paraules de la seva presidenta, Beatriz Garrote, "es tracta d'un regal per a l'associació i les víctimes". Garrot es va referir a l'actitud del Consell i va negar que estigui al costat de les víctimes "perquè no les han vist en set anys". Va afegir, a més, que el Consell "ha ocultat informació" i intentat "evitar l'obertura de la investigació".

La presidenta de l'AVM3J va insistir davant els assistents en què presentaran un incident de nul·litat de les actuacions davant l'Audiència provincial de València en el qual "qüestionen" la negativa d'aquesta sala a investigar les compareixences en la comissió parlamentària dels Corts sobre l'accident.

També va explicar els motius de la petició de l'AVM3J perquè se substitueixi a la titular del Jutjat d'Instrucció número 21 de València, Nieves Molina, en la nova investigació, ja que, segons ha dit, "es tracta d'una investigació completament diferent i Molina està contaminada". Va fer referència a "l'enorme solidaritat" que van rebre "per part de tots els partits" durant la visita a Brussel·les en la qual van sol·licitar al Parlament Europeu (PE) el seu suport per depurar les responsabilitats del Consell en el sinistre.

Garrote va concloure sol·licitant al Consell que "rectifiqui i reflexioni" i que "no tracti de polititzar" el sinistre perquè, "el dia de l'accident hi havia ciutadans de tots els colors", referint-se al fet que el succés "no és un assumpte de dretes ni d'esquerres".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid