Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Territori
El primer judici per les accions contra la MAT tindrà lloc el 17 de juliol

Tres veïns de Fellines i Viladesens seran jutjats per desobediència civil

08/07/2014 Drets i Llibertats

Arriba el primer judici per les accions de lluita contra la línia de Molt Alta Tensió a les comarques nord-orientals. Serà el proper 17 de juliol als jutjats de Girona, on se celebrarà un judici públic contra els participants de l'acció que va tenir lloc el passat 6 de març a la ciutat.

En aquella protesta un grup de veïns afectats per la línia es embidonar al centre de Girona per rebutjar les expropiacions i la construcció de la lnfraestructura. L’acció va consistir en l’encadenament de dues persones a bidons de formigó i en el desplegament d’una gran pancarta davant de la subdelegació del govern espanyol.

El Grup Antirepressiu de Girona, l'Assemblea No a la MAT de Girona i Desmuntem la MAT han convocat una concentració a les nou del matí en suport als tres activistes que seran jutjats. Els tres afectats són veïns de Fellines i Viladesens (Gironès) i estan acusats de desobediència civil per haver protagonitzat l'acció que va aturar el trànsit a l'avinguda Jaume I en el mateix moment que s'estaven produint les darreres expropiacions forçoses al tram Bescanó-Santa Llogaia.

La convocatòria compta amb el suport de diversos col·lectius i organizacions de les comarques gironines com Iaeden, CUP, CGT-Girona, Xarxa per la Sobirania Energética, Arran, Associació de Naturalistes de Girona o A.L.A.R.M.A.T. Aquestes entitats consideren que les expropiacions s’han de considerar nul·les, ja que en el moment que es van portar a terme no hi havia cap representant municipal i les propietàries es van acollir al dret a firmar les actes d’ocupació al seu municipi.

La campanya "Solidaritat amb la defensa del territori" denuncia també el paper del Departament d’Interior, responsable de les més de 30 imputacions que s'han produït en aquests darrers mesos.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid