Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exèrcit espanyol
Maniobres militars a Montserrat a dos dies de la proclamació de Felip VI

Durant el darrers mesos s'han repetit les maniobres o desfilades de militars espanyols a Collserola, el Montseny, Girona, la Garrotxa, el Berguedà, Reus, Esplugues i Barcelona. Així com l'increment de membres de la polícia Nacional a Blanes i darrerament a Figueres.

18/06/2014 Drets i Llibertats
Maniobres militars al Parc Natural de Montserrat Maniobres militars al Parc Natural de Montserrat

Ahir a la tarde es va veure com un destacament de militars de l'exèrcit espanyol feien maniobres al Parc Natural de Montserrat, com es pot veure en la fotografies que ens han fet arribar a la redaccio de Llibertat.cat. Sembla ser que hi ha més d'un centenar i que acampen aquests dies a l'entorn del municip del Bruc, es possible que estiguin destinats a la Caserna del Bruc del barri de Pedralbes de Barcelona. 

Durant aquest anys s'han conegut diverses notícies sobre maniobres o desfilades de militars espanyols a Reus,  Collserola, el Montseny, Girona, la Garrotxa, el Berguedà, Esplugues i Barcelona. Algunes de molt polèmiques. A la polèmica cal afegir-hi encara les marxes dels grups paramilitars dels Legionarios, que van produir el rebuig de la població i també d'institucional a Sant Pere de Ribes i Mataró. No és casualitat que aquesta visualització dels militars entre la població civil es produexi ara, en què la situació política del país gira entorn del procés cap a la independència. Anteriorment aquesta mena d'exhibicions de militars pels carrers de Catalunya era minsa o anecdòtica.

"Visita" des de les casernes de Saragossa

Fa tres mesos s'hi van desplegar diversos grups de militars vinguts des de la base de Saragossa, segons va destacar ReusDiari.cat que es  va fer ressò i va recollir diverses mostres gràfiques dels passeigs dels militars pels carrers de Reus. Els uniformats van fer un vermut a la plaça del Mercadal i van dinar en un cèntric restaurant de Reus. A la tarda van realitzar una visita institucional a Redessa.

Es tractava de militars de l'UME, la Unitat Militar d'Emergències de l'Exèrcit de Terra de l'Estat espanyol del destacament fix de la base de Saragossa. I segons explica ReusDiari.cat, es tractaria d'uns joves militars "que en breu es llicenciaran i que fan una estada per reincorporar-se a la societat civil per diversos punts de la geografia espanyola."

Maniobres al Berguedà

A finals de setembre passat de militars espanyols van acampar a l'entorn del refugi Lluís Estasen de Saldes (Berguedà), als peus del Pedraforca. Una cinquantena de soldats que es van instal·lar al refugi per realitzar entrenaments a la zona.

Els militars van deixar els camions de l'exèrcit aparcats a la població de Saldes i van arribat a peu fins a les rodalies del refugi, on es van instal·lar amb tendes i fins i tot van penjar una bandera espanyola.

Militars espanyols a Collserola: una intimidació habitual

La ciutadania i diversos mitjans de comunicació publiquen constantment les pràctiques ja habituals de maniobres militars al parc de Collserola, a l'entorn de la caserna del Bruc i fins i tot, com travessen el centre del municipi d'Esplugues de Llobregat.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid