Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exèrcit espanyol
Un grup de militars espanyols acampa als peus del Pedraforca

Han deixat els camions a Saldes i s'han intal·lat a l'entorn del refugi del Pedraforca, on han penjat una bandera espanyola

22/09/2013 Drets i Llibertats

Un grup de militars espanyols està acampant a l'entorn del refugi Lluís Estasen de Saldes (Berguedà), als peus del Pedraforca. Un testimoni que els ha vist ha explicat a Llibertat.cat que són una cinquantena de soldats que s'han instal·lat al refugi per realitzar entrenaments a la zona.

Els militars han deixat els camions de l'exèrcit aparcats a la població de Saldes i han arribat a peu fins a les rodalies del refugi, on s'han instal·lat amb tendes i fins i tot han penjat una bandera espanyola, segons ha explicat aquest testimoni a Llibertat.cat.

La zona del refugi Lluís Estasen és propietat privada i comunal dels capmassats de Saldes i està prohibit acampar ja que el terreny està situat a dins del Parc Natural. Els soldats han col·locat una gran tenda a l'esplanada que hi ha a la part baixa del poble de Saldes i que està destinada a aparcament. En aquesta àrea s'indica clarament que està prohibit acampar-hi i passar-hi la nit.

L'ANC de Saldes ha denunciat a través del Twitter la presència de l'exèrcit espanyol al Berguedà des de dissabte i ha afirmat que se'ls proporciona gratuïtament subministrament elèctric municipal. A més, els militars han bloquejat l'accés als contenidors de la deixalleria del poble i dissabte van obligar un grup de canalla a marxar del parc infantil que hi ha al costat.

L'ANC ha titllat l'episodi de "desagradable i provocatiu" i assegura que l'acampada s'ha realitzat sense cap avís previ. A més, destaca que a Saldes hi ha una gran quantitat d'estelades penjades arreu i hi ha una gran afluència de gent amb motiu de la temporada de bolets. Normalment els boletaires aparquen a l'esplanada que ara està ocupada per l'exèrcit.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid