Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Ribes posa fre a les marxes paramilitars durant les processons de Setmana Santa

El treball i les propostes del grup municipal UM9 han fet possible que es limitin les marxes paramilitars dels Legionaris durant la desfilada religiosa de Setmana Santa a Les Roques, nucli que forma part del municipi de Sant Pere de Ribres (El Garraf)

13/03/2014 Política

La processó amb desfilada de legionaris que s'organitza junt amb les processons de Dijous i Divendres Sant al nucli de Les Roquetes de Sant Pere de Ribes enguany no es podrà realitzar, gràcies a la limitació que n'ha fet l'Ajuntament, els prohibirà l'exhibició d'uniformes i armes.

L'anomenada "Hermandad del Santo Cristo" de Roquetes no podrà tornar a realizar la marxa paramilitar dels Legionaris durant la desfilada religiosa.

El nucli de Les Roquetes forma part de Sant Pere de Ribes, en què Ribes és el poble històric i les Roquetes una realitat diferenciada i durant anys un feu del PSC-PSOE. Un gran nucli urbà amb poc més de 50 anys d'història, que no ha parat de créixer urbanísticament i que ha determinat els governs locals del municipi

Els Antics Cavallers Legionaris de Barcelona fa cinc anys que realitzen un bloc a la processó de Dijous Sant de les Roquetes. Un fet que ha generat múltiples denúncies, pel component militarista, integrista i pel fet que es tracta d'exhibicions il·legals de grups paramilitars.

Anteriorment el grup municipal UM9 van entrar una moció al ple municipal en què rebutjava la presència a la Setmana Santa dels exlegionaris, però en aquell moment la moció va ser rebutjada pel conjunt dels grups políticis del consistori.

Ara, la Hermanadad del Santo Cristo porta a terme una recollida de signatures per avalar la presència de la Legió a la processó, i per ara ha recollit unes 1.500 signatures que enviaran al regidor de Cultura de Sant Pere de Ribes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid