Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Antimilitarisme
Madrid confirma la realització de maniobres militars a Collserola

El consorci del Parc deia que al parc mai no s'havien fet maniobres, tàctiques o estratègies militars, però si caminades.

28/05/2013 Drets i Llibertats
Aquesta imatge va fer saltar l'alarma fa 2 anys sobre les maniobres militars a Collserola Aquesta imatge va fer saltar l'alarma fa 2 anys sobre les maniobres militars a Collserola | Autor: Arxiu

El Ministeri de Defensa espanyol ha confirmat a BTV que es tracta de personal militar de la caserna del Bruc que fan pràctiques que s'inclouen en el Pla d'instrucció amb la seva arma reglamentària. A més diuen que aquestes maniobres compleixen la normativa del Ministeri de Defensa.ç

Segons la normativa del Parc de Collserola és clara: les maniobres militars amb armes hi estan prohibides. Un veí de les Planes ha captat imatges, a les quals ha tingut accés BTV, d'un parell de soldats armats. Denuncia que no és la primera vegada que passa i que en alguns casos els militars han arribat als voltants de l'Escola Els Xiprers.

Al novembre del 2011,   el Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) va lliurar un  manifest titulat "Fora militars de Collserola" al Consorci del Parc de Collserola. Dissabte es farà difusió de la convocatòria en el marc de la Festa de la Tardor de Sant Cugat del Vallès.

El manifest "Fora Militars de Collserola", impulsat pel Col.lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC), va rebre nombroses adhesions col·lectives i dues de persones destacades que han treballat des del pacifisme, Pepe Beunza, i la cultura de pau, Vicenç Fisas.

A més, tres ajuntaments, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Cerdanyola del Vallès, van votar mocions promogudes per la CUP, demanant la fi de l'ús militar del Parc Natural de Collserola, encara que el CASC lamenta que algun d'aquests municipis, com és el cas de Sant Cugat, ha mutilat tot el discurs antimilitarista que el manifest conté. També hi ha un grup de Facebook que denuncia el fet, titulat Prou militars a Collserola.

El consorci va contestar que "al parc de Collserola mai s’han efectuat maniobres, tàctiques o estratègies militars. S’han efectuat caminades de seccions del Batalló de Caçadors de Muntanya Barcelona IV/62, que té la seu a les Casernes de Pedralbes".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid