Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Exèrcit espanyol
Apareixen unes pintades que denuncien la presència de militars espanyols al Berguedà

Missatges com "Fora les forces d'ocupació" o "Fora l'exèrcit espanyol" mostren el rebuig contra el grup de membres de l'exèrcit espanyol que estan acampats als peus del Pedraforca

23/09/2013 Drets i Llibertats

El grup de militars espanyols que des de fa uns dies està acampant [fotos] a prop del refugi Lluís Estasen de Saldes, al Berguedà, no ha estat gaire ben rebut pels veïns de la zona.

Mostra d'aquest rebuig cap als membres de l'exèrcit espanyol en són les diverses pintades que han aparegut en els últims dies a la carretera que arriba a Saldes.

"Fora les forces d'ocupació", pregona una pintada de roig dibuixada al mur del costat de la carretera. "Fora l'exèrcit espanyol", en proclama una altra també amb pintura vermell. Els missatges, que són anònims, estan acompanyats d'una estelada i la falç i el martell.

Diumenge Llibertat.cat va informar que un grup de militars espanyols s'havia acampat als peus del Pedraforca per realitzar entrenaments a la zona, concretament a prop del refugi, on hi han parat diverses tendes i fins i tot hi han penjat una bandera espanyola.

Molèsties veïnals i ús de serveis públics

La zona del refugi Lluís Estasen és propietat privada i comunal dels capmassats de Saldes i per la ciutadania en general està prohibit acampar ja que el terreny està situat a dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró. Els soldats han col·locat una gran tenda a l'esplanada que hi ha a la part baixa del poble de Saldes i que està destinada a aparcament.

L'ANC de Saldes ha denunciat la presència de l'exèrcit espanyol al Berguedà i ha afirmat que se'ls proporciona gratuïtament subministrament elèctric municipal. A més, els militars han bloquejat l'accés als contenidors de la deixalleria del poble i dissabte van obligar un grup de canalla a marxar del parc infantil que hi ha al costat.

L'ANC ha titllat l'episodi de "desagradable i provocatiu". A més, destaca que a Saldes hi ha una gran quantitat d'estelades penjades arreu i hi ha una gran afluència de gent amb motiu de la temporada de bolets. Normalment els boletaires aparquen a l'esplanada que ara està ocupada per l'exèrcit.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. Cremen per primer cop fotografies de la Princesa Leonor
  3. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  4. Sant Jordi era guerrer...
  5. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid