Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Forces d'ocupació
Militars espanyols fatxendegen també als carrers de Reus

Durant l'any s'han repetit les maniobres o desfilades de militars espanyols a Collserola, el Montseny, Girona, la Garrotxa, el Berguedà, Esplugues i Barcelona

10/04/2014 Política

ReusDiari.cat s'ha fet ressò de la presència nombrosa de militars espanyols pels carrers de la ciutat del Camp.

Durant aquest anys s'han conegut diverses notícies sobre maniobres o desfilades de militars espanyols a Collserola, el Montseny, Girona, la Garrotxa, el Berguedà, Esplugues i Barcelona. Algunes de molt polèmiques. A la polèmica cal afegir-hi encara les marxes dels grups paramilitars dels Legionarios, que van produir el rebuig de la població i també d'institucional a Sant Pere de Ribes i Mataró. No és casualitat que aquesta visualització dels militars entre la població civil es produexi ara, en què la situació política del país gira entorn del procés cap a la independència. Anteriorment aquesta mena d'exhibicions de militars pels carrers de Catalunya era minsa o anecdòtica.

"Visita" des de les casernes de Saragossa

Ahir s'hi van desplegar diversos grups de militars vinguts des de la base de Saragossa, segons ha destacat aquest mitjà, que ha recollit diverses mostres gràfiques dels passeigs dels militars pels carrers de Reus. Els uniformats van fer un vermut a la plaça del Mercadal i van dinar en un cèntric restaurant de Reus. A la tarda van realitzar una visita institucional a Redessa.

Es tractava de militars de l'UME, la Unitat Militar d'Emergències de l'Exèrcit de Terra de l'Estat espanyol del destacament fix de la base de Saragossa. I segons explica ReusDiari.cat, es tractaria d'uns joves militars "que en breu es llicenciaran i que fan una estada per reincorporar-se a la societat civil per diversos punts de la geografia espanyola."

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid