Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
INTERNACIONAL
Eleccions a Hongria i Costa Rica

Avui hi ha eleccions a Hongria (on possiblement guanyarà la dreta) i Costra Rica (on segurament guanyarà el "centre-esquerra).

06/04/2014 Internacional

Els col·legis electorals han obert a les 06:00 hores a Hongria perquè els més de vuit milions de votants decideixin si atorguen un nou mandat al primer ministre, Viktor Orbán, i el seu partit conservador Fidesz o a l'esquerra dirigida pel socialista Attila Mesterházy. Segons les enquestes, el Fidesz compta amb un clar avantatge, en rebre un 45% de suport, mentre que l'oposició d'esquerra, que obté un 25% vol evitar que els conservadors obtinguin de nou la majoria de dos terços al Parlament, com va succeir en les eleccions anteriors de 2010. D'acord amb la nova llei electoral, el nombre d'escons al Parlament de Budapest baixa de 386-199 i les eleccions se celebren a una única volta.

Costa Rica celebra aquest diumenge una segona ronda electoral, cosa que només havia ocorregut el 2002 i en la qual els ciutadans escolliran el president entre el centre esquerrà Luis Guillermo Solís i l'oficialista Johnny Araya, que es va retirar de la campanya fa un mes. Amb un ambient electoral poc emotiu als carrers però molt actiu a xarxes socials d'internet, els costarriquenys estan preparats per a aquesta segona ronda electoral, amb gairebé 3,1 milions de persones convocades a votar. A la primera ronda del passat 2 de febrer el abstencionisme es va situar en el 31%, però això es podria incrementar avui per la retirada d'Araya de la campanya i perquè històricament això ha succeït a la regió llatinoamericana en les segones voltes, segons opinen analistes. Solís va guanyar els comicis del passat 2 de febrer amb 629.856 vots ( 30,64% ), mentre que Johnny Araya va aconseguir 610.634 ( 29,71% ). Per triomfar en primera volta es necessita el 40%.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid