Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut i alimentació
Hongria destrueix els camps de blat de moro transgènic de Montsanto

Gairebé 1.000 hectàrees de blat de moro amb llavors genèticament modificades han estat destruïdes al llarg del territori d'Hongria

10/10/2013 Internacional

Hongria ha portat a terme la destrucció de 1.000 hectàrees de blat de moro trobades per haver estat cultivats amb llavors genèticament modificades, plantacions promogudfes per la biotecnologia Monsanto.

Aquesta mesura contra la modificació genètica s'ha portat a terme mitjançant l'acord amb el secretari de la República d'Hongria i adjunt del Ministeri de Desenvolupament Rural Lajos Bognar.

A diferència de molts estats de la Unió Europea Hongria és un estat en el qual es prohibeixen les llavors genèticament modificades (GM). El Perú també es va afegir a una postura similar en contra d'ingredients modificats genèticament, amb l'aplicació preventiva de la prohibició de 10 anys sobre els aliments modificats genèticament.

Durant unes invesigacions sobre salut i control alimentari s'hi van trobar rastres de substàncies procedents de Monsanto entre les llavors plantades .

Els pagesos conreaven transgènics sense saber-ho

La ràdio pública hongaresa va informar que les llavors transgèniques podrien haver estat sembrades fins a milers d'hectàrees al país. En aquest sentit, la majoria dels agricultors locals s'han indignat amb aquesta notícia, ja que han descobert que estaven usant llavors transgèniques sense saber-ho.

El fet que la temporada de sembra ja està iniciada i que sigui massa tard per sembrar noves llavors, es preveu que aquest any la collita s'ha perdut  en molts indrets d'Hongria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid