Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ABC de la intoxicació: insubmissió, cadenes humanes i assemblees de l'ANC són ETA

El diari madrileny torna a recórrer a la manipulació barroera i parteix d'un denominat "pla Pitzu", document atribuït a ETA, que segons el redactor de l'article hauria marcat una estratègia per a aconseguir la independència amb actes d'insubmissió, cadenes humanes i assemblees

19/04/2014 Política

L'ABC ha tornat als deliris del "tot és ETA" i repeteix la criminalització de diversos mitjans de comunicació espanyols que intenten vincular l'independentisme català amb ETA.

Aquest cop el diari madrileny parteix d'un denominat "pla Pitzu", document atribuït a ETA, que segons el redactor de l'article hauria marcat una estratègia per a aconseguir la independència amb actes d'insubmissió, cadenes humanes i assemblees. Amb el titular "ETA va idear un pla de desobediència civil que ara propugna l'Assemblea catalana", una imatge de la Via Catalana i un conjunt de dades inconnexes l'article intenta demostrar un vincle sospitós de relació amb ETA.

La relació que estableix el suposat periodista consiteix en el fet que l'estratègia de desobediència civil que ha definit l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en el seu full de ruta per a la independència coincideix amb la que "va ser dissenyada fa 20 anys per ETA." Així intenta establir una comparació entre els dos camins cap a la llibertat de sengles nacions opriminides, recordant que ETA també proposava aleshores la creació d'una assemblea constituent i accions continuades d'insubmissió a l'estat.

Refregits d'informacions criminalitzadores repetides amb insistència

L'article està signat per J.Pagola, que el desembre del 2013 ja va signar un altre article en el mateix sentit en aquest diari, amb el titular "Dirigentes de la Asamblea Nacional Catalana mantienen vínculos proetarras." Aquell article no era sinó un "copia i pega" d'un article del novembre del 2012 publicat al digital Alerta Digital, amb el titular "Exterroristas de Terra Lliure, entre los que mueven los hilos del separatismo en Cataluña con dinero público."

Es tractava d'un plagi barroer amb els mateixos noms i descripcions que l'article original, sense ampliacions i, per descomptat, sense cap informació contrastada. La comprovació d'aquest plagi es pot realitzar a primer cop d'ull, en observar els noms que hi apareixen i la descripció dels independentistes que tant l'ABC com Alerta Digital denominen com "exterroristes", i que posen en un mateix sac.

J.Pagola: un tectacle del General Galindo a l'ABC

El pseudo-reportatge de l'ABC signada per J.Pagola el desembre del 2013 no contenia cap informació novedosa, ja que aquell informació repetia la de de la versió del digital signada per "Qirze Tristany." Segons el diari una quinzena de membres del secretariat “han col·laborat amb ETA o tenen antecendents amb Terra Lliure”.

Precisament Pagola apareix retratat al llibre Egin investigación: otra forma de periodismo, del qual és coautor el periodista Pepe Rei: Pagola apareix descrit, juntament a José María Zuluaga, com "las dos terminales favoritas de Galindo en ABC."

Quant al periodista que signava l'article d'Alerta Digital el 2012, "Qirze Tristany", es tracta d'un articulista de nom misteriós (només apareix al Google signant aquest article). Es desconeix si es tracta d'un pseudònim del periodista de l'ABC Javier Pagola, circumstància que convertiria aquell plagi publicat a l'ABC en un simple refregit, útil per enverinar la trajectòria de l'ANC.

Els "vínculos proetarras",

L'article de l'ABC publicat al desembre reproduïa les informacions ja publicades per Alerta Digital; es tractava d'un seguit de noms de "separatistas rabiosos y de la peor jaez", entre els quals Carles Castellanos, Ignasi Argemi, Josep María Terricabras Carles Benítez, Jaume Renyer, Blanca Serra, Josep Poveda i Francesc Ribera "Titot." L'escrit mantenia la tesi que "han tenido y tienen vinculaciones con el entorno de ETA", una dada que l'article relligava infructuosament amb dades esbiaixades (dades incorrectes, extemporànies, vagues i simplement falses, algunes basades en informacions policials per processos en els quals alguns d'aquests independentistes van ser absolts).

Sigui com sigui, la criminalització barroera de l'ABC no ha fet sinó acumular el desprestigi d'aquest diari madrileny, per la manca de rigor periodístic i pel nul treball que s'hi ha invertit. En l'aiguabarreig d'aquestes informacions s'hi fa una mescladissa de fets i persones d'àmbits polítics allunyats, d'esdeveniments distanciats en la història i de dades inventades. Ignoren, per començar, l'oposició i la crítica envers les accions d'ETA als Països Catalans per part d'algunes d'aquestes persones citades que sí van formar part de Terra Lliure o de l'independentisme combatiu.

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  7. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  8. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
  9. La Maternitat d’Elna
  10. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid