Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Criminalització
L'ABC, una criminalització barroera contra la lluita independentista

L'article d'aquest mitjà espanyol que posava l'ANC en el punt de mira és un refregit sense contrastar, amb intenció de dimonitzar el conjunt de l'Assemblea. L'ABC ha usurpat també fotografies de Llibertat.cat

22/12/2013 Política

L'article al diari ABC amb el titular "Dirigentes de la Asamblea Nacional Catalana mantienen vínculos proetarras" que tenia com a objectiu criminalitzar l'Assemblea, és un "copia i pega" d'un article del novembre del 2012 publicat al digital Alerta Digital, amb el titular "Exterroristas de Terra Lliure, entre los que mueven los hilos del separatismo en Cataluña con dinero público."

Es tracta d'una còpia barroera que conté els mateixos noms i descripcions que l'article original, sense ampliacions i, per descomptat, sense cap informació contrastada. La comprovació d'aquest plagi es pot realitzar a primer cop d'ull, en observar els noms que hi apareixen i la descripció dels independentistes que tant l'ABC com Alerta Digital denominen com "exterroristes" i que posen en un mateix sac.

El pseudo-reportatge de l'ABC signada per J.Pagola va aparèixer aquest dimarts, però no conté cap informació novedosa que no hagi estat extreta de la versió del digital signada per "Qirze Tristany."  Segons el diari una quinzena de membres del secretariat “han col•laborat amb ETA o tenen antecendents amb Terra Lliure”.

Precisament Pagola apareix retratat al llibre Egin investigación: otra forma de periodismo, del qual és coautor el periodista Pepe Rei: Pagola apareix descrit, juntament a José María Zuluaga, com "las dos terminales favoritas de Galindo en ABC."

Quant al periodista que signa l'article d'Alerta Digital de fa més d'un any, "Qirze Tristany", es tracta d'un articulista desconegut (només apareix al Google signant aquest article). Es desconeix si es tracta d'un pseudònim del periodista de l'ABC Javier Pagola, circumstància que convertiria el plagi publicat a l'ABC en un simple refregit, útil per enverinar el prestigi de l'ANC.

Els "vínculos proetarras",

L'article de l'ABC reprodueix el d'Alerta Digital en una descripció dels noms de "separatistas rabiosos y de la peor jaez", entre els quals Carles Castellanos, Ignasi Argemi, Josep María Terricabras Carles Benítez, Jaume Renyer, Blanca Serra, Josep Poveda i Francesc Ribera "Titot." I manté la tesi que "han tenido y tienen vinculaciones con el entorno de ETA", una dada que l'article relliga infructuosament amb dades esbiaixades (dades incorrectes, extemporànies, vagues i simplement falses, algunes basades en informacions policials per processos en els quals alguns d'aquests independentistes van ser absolts).

L'intent i el plagi d'aquest article de l'ABC se suma al desprestigi d'aquest diari madrileny, per la manca de rigor periodístic i pel nul treball que s'hi ha invertit. En l'aiguabarreig d'aquestes informacions s'hi fa una mescladissa de fets i persones d'àmbits polítics allunyats, d'esdeveniments distanciats en la història i de dades inventades. Ignoren, per començar, l'oposició i la crítica envers les accions d'ETA als Països Catalans per part d'algunes d'aquestes persones citades que sí van formar part de Terra Lliure o de l'independentisme combatiu.

Copiar articles, robar fotos

Aquest article que posa l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) en el punt de mira de la criminalització, a banda d'introduir invencions i informacions distorsionades, també incorre en una apropiació matussera d'imatges d'altres mitjans: concretament utilitza fotografies del nostre portal, Llibertat.cat, per il·lustrar l'article en qüestió.

El diari ABC utilitza indegudament (i de manera il·legal) fotografies de dues persones que participen al nostre mitjà: Carles Benítez, redactor i company de Llibertat.cat, i Carles Castellanos, que hi col·labora amb articles d'opinió.

Valora
Rànquings
  1. La CUP, ICV, ERC i PDeCAT d'Argentona aniran junts a les municipals
  2. S'ha acabat el crèdit
  3. La CUP impulsa una Proposta de Resolució conjunta per fer front a l’estratègia electoralista de Cs
  4. "Li demano a Puigdemont que no posi un peu al coll de qui està sent trepitjat"
  5. De governs efectius, investidures esguerrades i vots eixorcs
  6. Cim de les invisibilitzades en suport a la Tamara i l'Adri i Mallorca s'agermana a Cims per la Llibertat en solidaritat a Valtònyc
  7. La CUP fa possible la modificació de la llei que permet les Iniciatives Legislatives Populars
  8. Poble Lliure afirma que l’independentisme no té estratègia ni direcció política
  9. La Maternitat d’Elna
  10. Presentació de la sectorial d'Ensenyament: "La República comença a les aules"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2018 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid