Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Presenten una proposta de resolució al Parlament de suport als Bastoners Solidaris
19/03/2014 Drets i Llibertats
Els membres dels Bastoners Solidaris ahir al Parlament Els membres dels Bastoners Solidaris ahir al Parlament

Els diputats de la CUP-AE, ICV-EUiA i ERChan presentat una proposta de resolució al Parlament de suport als "Bastoners Solidaris".

Els diputats d'aquestes formacions va rebre ahir al Parlament els dos veïns de la Vila de Gràcia que el setembre del 2012 van ser encausats després d’una actuació de la seva colla bastonera on es van mostra de dues fotografies de preses polítiques catalanes, donant suport al dret reconegut per la Carta Universals dels Drets Humans de complir condemna en una presó propera al seu domicili.

Per aquest fet la Fiscalia de l’Audiència Nacional espanyola ha presentat una acusació per delicte penal, equiparant la denúncia social i solidària de la dispersió, amb un delicte d’enaltiment de terrorisme. Acusació que els comporta una petició de pena de presó de dos anys, inhabilitació durant 8 anys i una fiança de 3000 euros per responsabilitat civil per cadascun. Aquests fets han motivat un ampli moviment de suport al joves encausats a través de la campanya Bastoners Solidaris.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid