Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern turc va bloquejar ahir l'accés al YouTube

El tancament s'ha produït una setmana després que es fes el mateix amb la xarxa social Twitter

28/03/2014 Internacional

El Govern turc va bloquejar ahir l'accés a la plataforma YouTube, una setmana després de fer el mateix amb la xarxa social Twitter, després que algú "pengés" al youtube  el vídeo d'una reunió sobre una possible intervenció militar de Turquia a Síria. A tres dies de les eleccions municipals, aquesta filtració, l'última d'una llarga sèrie, va provocar la ira del primer ministre Recep Tayip Erdogan, que va denunciar un "acte infame, cruel, amoral" i va prometre perseguir els seus autors "fins en els seus soterranis".

El ministre de Relacions Exteriors, Ahmet Davutoglu, un dels protagonistes de la nova filtració, va qualificar la gravació d'una "clara declaració de guerra a l'Estat turc". Després de la publicació del vídeo, l'Autoritat Turca de Telecomunicacions bloquejar l'accés a YouTube a Turquia i va al·legar una amenaça de primer ordre a la seguretat nacional". Al vídeo, quatre persones presentades com a alts càrrecs turcs i el cap dels serveis secrets, Hakan Fidan, planegen la possibilitat d'una operació secreta susceptible de justificar després una resposta militar turca a Síria. Segons el canal d'informació televisiu CNN-Turk, aquesta reunió va tenir lloc al despatx personal del canceller i és recent. En un comunicat, el Ministeri d'Exteriors no va desmentir la seva existència, però va assegurar que la gravació publicada estava "manipulada" i va denunciar un "atac odiós" i un "greu acte criminal".

Durant l'últim mes, desenes d'enregistraments pirates de converses telefòniques que impliquen Erdogan i el seu entorn en un escàndol de corrupció han estat emeses a través d'Internet. Per impedir la seva publicació, Ankara va bloquejar el 20 de març la xarxa social Twitter, la qual cosa va generar una allau de crítiques. Un tribunal d'Ankara va ordenar dimecres passat la suspensió d'aquesta mesura, que segueix en vigor perquè el govern truc disposa de 30 dies per aplicar-la.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid