Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
La policia turca va atacar ahir manifestants kurds a la frontera turco-siria

La policia turca va atacar ahir milers de manifestants kurds que es va reunir per expressar la seva solidaritat amb els kurds de Síria que han estat objecte d'atacs de militants islamistes recolzats per yihadites estrangers

23/12/2013 Internacional

Diumenge, la policia turca va llançar gasos lacrimògens i va utilitzar canons d'aigua per dispersar desenes de milers de manifestants kurds que van ocupar a la ciutat de Nusaybin a la província de Mardin i a Cizre a la província de Sirnak. Les manifestacions van començar pacíficament però els enfrontaments van esclatar quan els manifestants van marxar cap a la frontera amb Síria i alguns van arribar a entrar al país àrab. Tot i les converses de pau entre el PKK i el govern turc, els enfrontaments al kurdistan controlat per Turquia s'han reactivat els últims dies especialment des de que el PKK va segrestar 4 soldats turcs a la zona.

El 13 de desembre milicians islamistes ajudats per yihadistes estrangers (11.000 combatents yihadistes a Síria no són sirians i d'entre ells 2.000 són europeus) van segrestar al kurdistan sírià almenys 120 civils kurds d'un llogaret a la província nord-occidental de Alep. El grup islamista vinculat a Al-Qaida de l'Iraq va capturar als habitants del poble, incloent almenys sis dones, i els van portar a un lloc desconegut.

Des de finals de juliol, els grups vinculats a Al-Qaida, han segrestat a diversos centenars de kurds sirians, entre ells dones i nens. Aquests grups yihadistes a més a més de rebre el suport de milicians islamistes estrangers reben el suport econòmic i material d'estats com Qatar, Aràbia Saudita i Turquia. Segons Nacions Unides més de 100.000 persones han mort (i milions han estat desplaçades) per la violència a Síria a les quals cal sumar les 300 vícitmes d'avui en un bombardeig de l'exèrcit sirià a la ciutat d'Alep.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid