Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Reus lliura a l'Ajuntament una instància per demanar la retirada dels símbols franquistes

En el marc de la campanya "Fora símbols franquistes de Reus", la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Reus va entregar divendres a l'Ajuntament un dossier amb l'inventari de tots els símbols que encara són presents als carrers de la capital del Baix Camp, segons informa Pobleviu.Cat. Veure video

18/03/2008 14:47 Política

En el dossier s'insta a l'Ajuntament a realitzar els tràmits corresponents per tal de retirar aquests símbols remetent a la Llei de Memòria Històrica aprovada fa poc per Congrés espanyol. Alhora també reclamen el canvi de nom del Carrer Joan Bertran, ja que, fou alcalde durant la dictadura franquista, i la retirada del monòlit instal·lat a l'avinguda Barcelona del Barri Gaudí que es descobrí el dia de la inauguració del barri i on hi ha inscrit el nom del dictador.

En un acte organitzat el divendres passat al migdia, membres de la CUP de Reus van entregar una instància a l'OAC per reclamar que l'Ajuntament prengui mesures per retirar tots els símbols franquistes que encara són presents als carrers de la ciutat. Tot i que des de l'Ajuntament, el primer i la segona tinent d'alcaldessa, es diu que aquests són "residuals", els membres de la CUP van mostrar un plafó en el qual es podien veure tots els símbols que encara són presents a la ciutat mitjançant un mapa, més d'un centenar.

Bartomeu Castellano, militant de la CUP, criticà que l'Ajuntament no actués per la retirada d'aquests símbols després de la transició. En especial, carregar contra la denominació d'un carrer amb el nom de Joan Bertran, alcalde de la ciutat durant la dictadura franquista. "L'acte de nomenament del carrer, a finals de la dictadura, no fou per la seva obra com a alcalde, tal i com indica la pròpia acta de l'Ajuntament,  sinó per la seva obra dins el "movimiento", afirma.

Eduard Ortiz, primer tinent d'alcalde, va comentar que estudiaran la petició "si és raonable" i que "l'Ajuntament comunicarà als veïns que les treguin", sinó "enviarem la brigada i les treurem nosaltres. En tot cas, ens preocuparem que això no hi sigui". No obstant, no es referí a la petició de retirada de la resta de símbols que hi ha la ciutat. No obstant, la petició està en tràmit i l'Ajuntament decidirà si es debat en ple.

Per saber-ne més:
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid